Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Recepte: Baltā dārzeņu zupa

Ance Andrējeva-Empele

2020. gada 10. decembris 12:20

71
Recepte: Baltā dārzeņu zupa

Sastāvdaļas:

  • 1 iepakojums saldēto dārzeņu sajaukuma (brokolis, ziedkāposts, burkāns),
  • puse iepakojuma saldēto zaļo zirnīšu,
  • 2 seleriju kāti (ja vēlas),
  • 1 neliels sīpols,
  • 2 ēd.k. sviesta un eļļas,
  • 2 ēd.k. miltu,
  • 1 litrs dārzeņu buljona,
  • 1 glāze piena,
  • sāls, pipari,
  • cietais siers.

Pagatavošana

Sīpolus sasmalcina,  seleriju kātus sagriež gabaliņos. Sīpolu un selerijas zupas katliņā sviestā un eļļā pasautē, pārkaisa ar miltiem, sajauc un maisot izkarsē. Pievieno saldētos dārzeņus un zirnīšus, pārlej ar buljonu un uz lēnas uguns vāra. Kad dārzeņi mīksti, pielej pienu un pievieno sāli un piparus. Pasniedz pārkaisītu ar sarīvētu sieru.

Ja arī tu vēlies padalīties ar kādu no savām receptēm, sūti tās uz portals@ziemellatvija.lv un iepriecini portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!