Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Recepte: Sojas mērcē marinēta cāļa fileja

Brigita Skaistkalne

2020. gada 11. decembris 12:49

40
Recepte: Sojas mērcē marinēta cāļa fileja

Sastāvdaļas:

  • 400 gramu cāļa krūtiņas filejas,
  • 100 mililitru sojas mērces,
  • 2 sīpoli,
  • 2 saldie pipari,
  • 1 apelsīns,
  • sāls un citas garšvielas,
  • augu eļļa.

Pagatavošana

Filejas noskaloju un apsusināju papīra dvielī. Sagatavoto gaļu sagriezu apmēram pāris centimetru platās strēmelītēs, pārlēju ar sojas mērci un atstāju pāris stundas marinēties.

Sīpolus nomizoju, sagriezu pusgredzenos un apcepu augu eļļā līdz caurspīdīgumam. Sarkanos saldos piparus atbrīvoju no sēkliņām, sagriezu strēmelītēs un pievienoju sīpoliem pannā, apmaisīju un cepu vēl piecas minūtes. Tad pieliku arī filejas gabaliņus, apjaucu un cepu visu atkal minūtes piecas. Pielēju apelsīnu sulu, šoreiz gan no paciņas, taču labāk, protams, izspiest apelsīnu. Visu samaisīju, samazināju uguni, uzliku pannai vāku un sautēju tās saturu minūtes 20.

Ja arī tu vēlies padalīties ar kādu no savām receptēm, sūti tās uz portals@ziemellatvija.lv un iepriecini portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!