Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valkas novads Covid-19 saslimušo skaita ziņā apsteidz Smilteni (papildināta)

ziemellatvija.lv

2020. gada 14. decembris 14:57

2521
Valkas novads Covid-19 saslimušo skaita ziņā apsteidz Smilteni (papildināta)

Spriežot pēc jaunākajiem Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotajiem Covid-19 kumulatīvās saslimstības gadījumiem novados, Valkas novads apsteidzis Smiltenes novadu, kas bija viens no 12 novadiem, kuros tika izsludināti pastiprināti piesardzības noteikumi.

Ja pirmdienas rītā SPKC statistika liecināja, ka laika periodā no 29.novembra līdz 13.decembrim Valkas novadā tika fiksēti 17 Covid-19 gadījumi,Smiltenes novadā – 13, bet Strenču novadā minētajā laika periodā saslimušas 1-5 personas, tad pirmdienas pēcpusdienā pieejamā informācija liecina, ka Valkas novadā pēdējās 14 dienās fiksēti 19 saslimšanas gadījumi, Smiltenes novadā 12, bet Strenču novadā skaits palicis nemainīgs.

Atgādinām, ka Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu,  noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta COVID-19 infekcija, 7. decembrī braucis ar autobusu Valka – Valmiera - Rīga, (reisa Nr. 7600),  plkst. 4:50 no Valkas autoostas, tāpēc katram, kas braucis minētajā reisā, ir ieteicams novērot savu veselības stāvokli.