Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Recepte: Piparkūku kēksa bumbiņas

Recepte: Piparkūku kēksa bumbiņas

Sastāvdaļas (12 kēksiņiem):

  • 60 ml olīveļļas
  • 1 ola
  • 120 ml apelsīnu sulas
  • 10 ml baltvīna etiķa
  • 1/2 tējk. sodas
  • 100 g brūnā cukura
  • 200 g pilngraudu kviešu miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  •  šķipsniņa sāls
  • 100 ml paniņu
  • 1 ēdamk. piparkūku garšvielu
  • 1/2 tējk. kanēļa
  • 250 g krēmsiera
  • nedaudz piena masas samitrināšanai
  • 150 g melnā šokolādes
  • cukura dekori rotāšanai
  • koka irbulīši bumbiņu glazēšanas procesam un servēšanai

Pagatavošana:

1. Sajauciet eļļu ar olu, pielejiet apelsīnu sulu, etiķi un sodu un visu samaisiet.

2. Pievienojiet cukuru, miltus, cepamo pulveri, sāli un garšvielas un kārtīgi samaisiet.

3. Pielejiet paniņas, samaisiet.

4. Ielejiet masu ietaukotā cepšanas formā un aptuveni pusstundu cepiet to 170 grādu karstā cepeškrāsnī, gatavību pārbaudot ar kociņu. Atdzesējiet.

5. Atdzesēto kēksu pa daļām sablendējiet - tā tiks iegūtas kēksa drupačas.

6. Kēksa masu sajauciet kopā ar krēmsieru – masai pievienojiet arī nedaudz piena, lai iegūtu mīkstāku biskvīta konsistenci.

7. No iegūtās masas izveidojiet bumbiņas, salieciet tās uz paplātes un ielieciet uz pusstundu saldētavā.

8. Ūdens peldē izkausējiet šokolādi.

9. Koka irbulīti iemērciet šokolādē, tad uzspraudiet uz šī irbulīša kēksa masas bumbiņu.

10. Iemērciet bumbiņu karstajā šokolādē un ātri, kamēr šokolāde nav sacietējusi, apberiet to ar dekoriem. Bumbiņas var pasniegt gan atstātas uz irbulīšiem, gan bez tiem.

Ja arī tu vēlies padalīties ar kādu no savām receptēm, sūti tās uz portals@ziemellatvija.lv un iepriecini portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!