Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Recepte: Ziemas jēra cepetis

Mārtiņš Sirmais

2020. gada 31. decembris 12:10

66
Recepte: Ziemas jēra cepetis

Sastāvdaļas:

  • Jēra pakaļkāja
  • 50g kumina sēklu
  • 30g koriandra sēklu
  • 100g cukurs
  • 75ml olīveļļa
  • 50g sāls

Pagatavošana:

1. Jēra kāju iemasē ar visām iepriekš minētām garšvielām, eļļu un cukuru un liek ledusskapī savilkties un sastingt 2h

2. Ieslēdz cepeškrāsni uz maksimālo temperatūru, ļauj uzsilt 20min

3. Jēra kāju liek uz cepešpannas krāsns augšpusē un ļauj tai apbrūnēt 20min.

4. Samazina temperatūru līdz 150C un cep vēl 2h.

5. Pasniedz ar tradicionālajā ziemas piedevām, krāsnī ceptiem kartupeļiem, kaltētu baraviku vai brūkleņu mērci, šķovētiem kāpostiem, sālijumiem un marinējumiem.

Ja arī tu vēlies padalīties ar kādu no savām receptēm, sūti tās uz portals@ziemellatvija.lv un iepriecini portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!