Recepte: Ziemas jēra cepetis
Sastāvdaļas:
- Jēra pakaļkāja
- 50g kumina sēklu
- 30g koriandra sēklu
- 100g cukurs
- 75ml olīveļļa
- 50g sāls
Pagatavošana:
1. Jēra kāju iemasē ar visām iepriekš minētām garšvielām, eļļu un cukuru un liek ledusskapī savilkties un sastingt 2h
2. Ieslēdz cepeškrāsni uz maksimālo temperatūru, ļauj uzsilt 20min
3. Jēra kāju liek uz cepešpannas krāsns augšpusē un ļauj tai apbrūnēt 20min.
4. Samazina temperatūru līdz 150C un cep vēl 2h.
5. Pasniedz ar tradicionālajā ziemas piedevām, krāsnī ceptiem kartupeļiem, kaltētu baraviku vai brūkleņu mērci, šķovētiem kāpostiem, sālijumiem un marinējumiem.
Ja arī tu vēlies padalīties ar kādu no savām receptēm, sūti tās uz portals@ziemellatvija.lv un iepriecini portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19