Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Recepte: Krēmīga parmezāna tomātu zupa

ziemellatvija.lv

2021. gada 4. janvāris 12:50

65
Recepte: Krēmīga parmezāna tomātu zupa

Sastāvdaļas:

  • 1 ēd.k. sviesta
  • 1/2 vidēja sīpola, sagriezta kubiņos
  • 4 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 3 tējk. Itālijas garšvielas
  • 1/2 tējk. sarkano piparu pārslas
  • 3 ēd.k. miltu
  • 3 ēd.k. tomātu pastas
  • 3 kubiņi vistas vai dārzeņu buljona
  • 800 ml kubiņos sagrieztu tomātu
  • 400 g siera tortelini
  • 80 g saldā krējuma
  • 45 g svaigi sarīvēta parmezāna siera
  • 90 g spinātu lapu
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • 2 ēd.k. sakapāta bazilika rotāšanai

Pagatavošana:

Lielā katlā uz vidējas uguns izkausē sviestu. Pievieno sakapātu sīpolu un maisot cep, līdz tas kļūst mīksts un caurspīdīgs, apmēram 4 līdz 6 minūtes. Pievieno ķiplokus un apcep apmēram 1 minūti. Pievieno itāļu garšvielas, sarkano piparu pārslas un miltus, samaisa un apcep 1 minūti.

Pievieno tomātu pastu un apmaisot karsē, līdz tā kļūst nedaudz tumša, 2 līdz 3 minūtes. Pievieno buljonu, tomātus un vāra līdz šķidrums sāk burbuļot, pievieno tortelini, uz lēnas uguns vāra, līdz tortelini ir mīksti un gatavi, apmēram 10 minūtes.

Pievieno saldo krējumu un parmezānu, samaisa, pēc tam pievieno spinātus un ļauj visam savilkties aptuveni 5 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli un piparus, rotā ar baziliku un pasniedz.

Ja arī tu vēlies padalīties ar kādu no savām receptēm, sūti tās uz portals@ziemellatvija.lv un iepriecini portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!