Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Recepte: Veģetāra kāpostu zupa

ziemellatvija.lv

2021. gada 5. janvāris 13:38

107
Recepte: Veģetāra kāpostu zupa

Sastāvdaļas:

  • 2 ēd.k. nerafinētas olīveļļas
  • 1 liels sīpols, sasmalcināts
  • 2 burkāni, sasmalcināti
  • 2 kātiņu selerijas, sasmalcinātas
  • 1/2 tējk. čili pulveris
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • 400 g konservētas baltās pupiņas, noskalotas un nosusinātas
  • 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 1 tējk. timiāna
  • 1 litrs dārzeņu buljona
  • 500 ml ūdens
  • 1/2 galviņkāposta, sasmalcināta
  • 400 g sasmalcinātu konservētu tomātu
  • sarkano piparu pārslas
  • 2 ēd.k. svaigi sasmalcinātu pētersīļu garnēšanai

Pagatavošana:

Lielā katlā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu. Pievieno sīpolu, burkānus un selerijas un sāli, piparus un čili pulveri. Apsautē, bieži maisot, līdz dārzeņi ir mīksti, 5 līdz 6 minūtes. Pievieno pupiņas, ķiplokus un timiānu un sautē, līdz ķiploki ir smaržīgi, apmēram 30 sekundes. Pievieno buljonu, ūdeni un sagaida, līdz sāk vārīties.

Iemaisa tomātus un kāpostus, un vāra uz lēnas uguns, līdz kāposti ir mīksti.

Noņem no uguns un iemaisa sarkano piparu pārslas un pētersīļus. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Garnē ar pētersīļiem.

Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz portals@ziemellatvija.lv un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!