Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Recepte: Pildīts cālis

Brigita Skaistkalne

2021. gada 8. janvāris 13:16

120
Recepte: Pildīts cālis

Sastāvdaļas:

  • 1,3 - 1,5 kilogramus smags cālis
  • 300 gramu cāļu akniņu
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 ēdamkarote garšvielu vistas gaļai

Marinādei:

  • 1 ēdamkarote sinepju
  • 1 tējkarote medus
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 tējkarote maltas paprikas
  • malti melnie pipari
  • sāls

Pagatavošana:

Cāli nomazgā, arī iekšpusi, un apsusina ar papīra dvieli. Marinādei samaisa sāli, piparus, sinepes, medu un augu eļļu. Ar to no ārpuses un iekšpuses iesmērē cāli un lieku ledusskapī marinēties vismaz 2 – 4 stunda.

Putnu aknas nomazgā, atdala no plēvēm un sagriež, piemaisa miltus, olu, sāli un garšvielas. Sagatavoto cāli ievieto cepammaisā, vidu piepilda ar akniņām, aizsprauž ar koka iesmiņiem, lai pildījums iekšpusē labāk turētos, un maisu aiztaisa. (Ja nu šāds pildījums nav pa prātam, cāli varam cept arī ar citu vai pat bez tā – ar tukšu vēderu, tikai paturētu marinādē.) Maisa virspusi vēl vairākās vietās ar nazi sabaksta un liek uz mazliet ar eļļu ietaukotas plāts, ko ievieto līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, cep stundu līdz pusotru.

Ja vēlas, lai cālis būtu brūnāks, maiss virspusē pirms gatavības uzmanīgi jāatgriež un tad jāliek atpakaļ pacepties vēl. Kad izdalījies šķidrums vairs nav sārts – cepetis gatavs.

Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz portals@ziemellatvija.lv un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!