Recepte: Cepumi ar biezpiena pildījumu
Sastāvdaļas:
- 200 gramu miltu
- 100 gramu skābā krējuma
- 100 gramu sviesta
- 70 gramu cukura
- ½ tējkarotes cepamā pulvera
Pildījumam:
- 150 gramu biezpiena
- 50 gramu cukura
- 1 olas dzeltenums
Pagatavošana:
Bļodā iesijā miltus kopā ar cepamo pulveri, pievieno cukuru, skābo krējumu un mīkstu sviestu. Pagatavoto mīklu uz stundu ievieto ledusskapī. Pildījumam biezpienu samaisa ar olas dzeltenumu, cukuru un vaniļas cukuru.
Mīklu sadala 12 vienādos gabaliņos un katru izveltnē kā ovālu. Katram plācenim vidū izliek apmēram ēdamkaroti biezpiena pildījuma un malas, sākot no viena gala, savieno kopā, lai pildījums paliek vidū, tādējādi izveidojot iegarenus “banānus”. Tos ar “šuvi” uz apakšu izkārto uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī minūtes 20, līdz cepumi zeltaini.
Kad padzisuši, galiņus apmērcē izkausētā šokolādē.
Visbeidzot, “banānus” caur sietiņu pārkaisa ar pūdercukuru.
Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz portals@ziemellatvija.lv un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19