Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Recepte: Ķirbju pīrāgs ar ananasiem

Brigita Skaistkalne

2021. gada 27. janvāris 13:18

67
Recepte: Ķirbju pīrāgs ar ananasiem

Sastāvdaļas:

  • 2 olas
  • 100 gramu cukura
  • Vaniļas cukurs
  • 1 glāze ķirbju biezeņa
  • 160 gramu miltu
  • 100 mililitru augu eļļas
  • 250 gramu konservētu ananasu
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera
  • 1 šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

Biezeņa iegūšanai, nepieciešamo ķirbja gabalu nomizo un sagriež kubiņos, liek katliņā, pārlej nedaudz vārīta ūdens un sautē, līdz ķirbji mīksti. Pēc tam šķidrumu nokāš, bet mīkstumu sastampā.

Olas ar mikseri sakuļ vieglās putās, pieber cukuru un piekaisa mazliet vaniļas cukura, tad pievieno ķirbju biezeni, sāli, augu eļļu un vēlreiz visu kopā saputo. Visbeidzot piemaisa kopā ar cepamo pulveri izsijātus miltus.

Veidni izklāj ar cepamo papīru. Lej tajā mīklu un izlīdzina. No sīrupa pirms tam jau izņemtos un notecinātos ananasu riņķīšus vēl apsusina papīra salvetē un izkārto virs mīklas. Liek veidni līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz 30 – 40 minūtēm. Gatavo pīrāgu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Ja vēlaties padalīties portāla Ziemellatvija.lv recepšu konkursā, atsūtiet uz e-pasta adresi portals@ziemellatvija.lv savu recepti un iegūstiet kādu no vērtīgajām balvām! Vairāk par recepšu konkursu lasiet ŠEIT.