Recepte: Ķirbju pīrāgs ar ananasiem
Sastāvdaļas:
- 2 olas
- 100 gramu cukura
- Vaniļas cukurs
- 1 glāze ķirbju biezeņa
- 160 gramu miltu
- 100 mililitru augu eļļas
- 250 gramu konservētu ananasu
- 1 ēdamkarote cepamā pulvera
- 1 šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
Biezeņa iegūšanai, nepieciešamo ķirbja gabalu nomizo un sagriež kubiņos, liek katliņā, pārlej nedaudz vārīta ūdens un sautē, līdz ķirbji mīksti. Pēc tam šķidrumu nokāš, bet mīkstumu sastampā.
Olas ar mikseri sakuļ vieglās putās, pieber cukuru un piekaisa mazliet vaniļas cukura, tad pievieno ķirbju biezeni, sāli, augu eļļu un vēlreiz visu kopā saputo. Visbeidzot piemaisa kopā ar cepamo pulveri izsijātus miltus.
Veidni izklāj ar cepamo papīru. Lej tajā mīklu un izlīdzina. No sīrupa pirms tam jau izņemtos un notecinātos ananasu riņķīšus vēl apsusina papīra salvetē un izkārto virs mīklas. Liek veidni līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz 30 – 40 minūtēm. Gatavo pīrāgu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
Ja vēlaties padalīties portāla Ziemellatvija.lv recepšu konkursā, atsūtiet uz e-pasta adresi portals@ziemellatvija.lv savu recepti un iegūstiet kādu no vērtīgajām balvām! Vairāk par recepšu konkursu lasiet ŠEIT.
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19