Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Konkursa recepte: Sulīgas, mīkstas kotletes

Evija Zariņa

2021. gada 29. janvāris 13:52

550
Konkursa recepte: Sulīgas, mīkstas kotletes

Sastāvdaļas:

  • 0,5 kg maltā gaļa (jaukta)
  • 1 gab. sīpols
  • 1 gab. ola
  • 0,5 sauja sāls
  • 2 ēdamkarotes skāba krējuma
  • 1 glāze piena
  • 4 šķēles baltmaizes
  • 2 daiviņas ķiploka
  • Paprika ( malta)
  • Pipari
  • Baziliks (kaltēts)

Pagatavošana:

  1. Gaļu liek traukā, pierīvē sīpolu, pieliek spiedē spiestu ķiploku.
  2. Baltmaizi liek traukā, uzlej pienu un izmērcē. Kad maize izmirkusi, sablenderē kopā ar pienu.
  3. Gaļai piesit olu, pieliek skābo krējumu, sāli un citas garšvielas, un maizi.
  4. Masu mīca ar rokām, līdz tā atlec no rokām un kļūst viendabīga. Tad masu atstāj uz 10 minūtēm ledusskapī, lai garšvielas ievelkas.
  5. Uz šķīvja uzber miltus, ņem gaļas piciņas, apviļā miltos, ar rokām izveido kotletes. Pannā uz lielas uguns apcep no abām pusēm.  Uzliek pannai vāku un uz mazas uguns vēl nedaudz pasautē, kotletes apgrozot.

Ja vēlaties padalīties portāla Ziemellatvija.lv recepšu konkursā, atsūtiet uz e-pasta adresi portals@ziemellatvija.lv savu recepti un iegūstiet kādu no vērtīgajām balvām! Vairāk par recepšu konkursu lasiet ŠEIT.