Konkursa recepte: Lasis ar krāsnī ceptiem dārzeņiem
Romualds Romanovskis, Vidzemes Tehnoloģiju un Dizaina tehnikuma audzēknis
2021. gada 1. februāris 11:39
164
Sastāvdaļas:
- 250 laša filejas
- ½ ziedkāposta
- 3 burkāni
- 800 g kartupeļu
- 4 ķiploka daiviņas
- 50 ml olīveļļas
- Sāls pēc garšas
- 1 citrons
- Laša marināde (1 ēd. k. Teryaki garšvielas, 1 ēd. k. maltas saldās paprikas, 2 ēd. k. olīveļļas)
- 200 ml saldā krējuma mērcei
Pagatavošana:
- Sagatavo dārzeņus – notīri un sagriez mazākos gabalos.
- Pievieno ķiploku, sāli un olīveļļu, liec cepeškrāsnī cepties 200 grādos uz 20 minūtēm.
- Iemarinē lasi – sajauc ar paprikas pulveri, citrona sulu un olīveļļu un apviļā tajā laša fileju.
- Kad dārzeņi ir cepušies 20 minūtes, pievieno lasi un turpini cept vēl 15 minūtes.
- Pagatavo mērci – uzsildi saldo krējumu, pievieno sāli un sulu no puses citrona. Pasniedzot pārlej ar to lasi un dārzeņus.
Ēdiena ielikums 4 porcijām.
Ja vēlaties padalīties portāla Ziemellatvija.lv recepšu konkursā, atsūtiet uz e-pasta adresi portals@ziemellatvija.lv savu recepti un iegūstiet kādu no vērtīgajām balvām! Vairāk par recepšu konkursu lasiet ŠEIT.
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19