Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Konkursa recepte: Lasis ar krāsnī ceptiem dārzeņiem

Konkursa recepte: Lasis ar krāsnī ceptiem dārzeņiem

Sastāvdaļas:

  • 250 laša filejas
  • ½ ziedkāposta
  • 3 burkāni
  • 800 g kartupeļu
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 50 ml olīveļļas
  • Sāls pēc garšas
  • 1 citrons
  • Laša marināde (1 ēd. k. Teryaki garšvielas, 1 ēd. k. maltas saldās paprikas, 2 ēd. k. olīveļļas)
  • 200 ml saldā krējuma mērcei

Pagatavošana:

  1. Sagatavo dārzeņus – notīri un sagriez mazākos gabalos.
  2. Pievieno ķiploku, sāli un olīveļļu, liec cepeškrāsnī cepties 200 grādos uz 20 minūtēm.
  3. Iemarinē lasi – sajauc ar paprikas pulveri, citrona sulu un olīveļļu un apviļā tajā laša fileju.
  4.  Kad dārzeņi ir cepušies 20 minūtes, pievieno lasi un turpini cept vēl 15 minūtes.
  5. Pagatavo mērci – uzsildi saldo krējumu, pievieno sāli un sulu no puses citrona. Pasniedzot pārlej ar to lasi un dārzeņus.

Ēdiena ielikums 4 porcijām.

Ja vēlaties padalīties portāla Ziemellatvija.lv recepšu konkursā, atsūtiet uz e-pasta adresi portals@ziemellatvija.lv savu recepti un iegūstiet kādu no vērtīgajām balvām! Vairāk par recepšu konkursu lasiet ŠEIT.