Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Konkursa recepte: Ātrie makaroni ar turku zirņiem un brokoļiem

Konkursa recepte: Ātrie makaroni ar turku zirņiem un brokoļiem

Sastāvdaļas: (produktu svars uz 1 porciju)

  • Eļļa – 5 g,
  • Rozmarīns –  0,1 g,
  • Ķiploks –  0,5 g,
  • Konservēti  Turku zirņi – 100 g,
  • Makaroni (pēc vēlmes) – 55 g,
  • Brokoļi – 43 g,
  • Rīvēts siers ( Pēc vēlmes) – 8 g,
  • Anšovi – 3 g,
  • Kumīns (malts) – 0,2 g.

Pagatavošana:

  1. Lielā pannā uzkarsē olīveļļu un liek tajā rozmarīna zariņus. Karsē 2-3 minūtes, līdz visas lapiņas kraukšķīgi apcepušās un "atdevušas" savu aromātu eļļai. Rozmarīnu neizmet - tas būs nepieciešams!
  2. Karstajā pannā iespiež ķiploku, pievieno sakapātus anšovus, pieber kumīnu un turku zirņus. Uz vidējas uguns karsē 6-7 minūtes, laiku pa laikam apmaisot, līdz visi zirņi apcepušies.
  3. Vārošā sālsūdenī ber makaronus, piemēram, glītās farfalle "bantītes", un vāra. Kad pasta vārījusies 8 minūtes, tajā pašā katliņā liek vārīties arī brokoļus. Vāra, līdz pasta ir "al dente", kopumā - ne ilgāk par 12 minūtēm.
  4. Pastu un brokoļus nokāš, daļu sālsūdens pataupot mērcei.
  5. Nosusinātos makaronus un brokoļus liek atpakaļ katlā, kurā tie vārījušies, pievieno 4 ēdamkarotes sālsūdens, ceptos turku zirņus, rīvētu Parmezāna sieru, garšvielas un kraukšķīgās rozmarīna lapiņas. Visu uzmanīgi samaisa un pasniedz.

Ēdiena izmaksas- 4,80 – 5,00 eiro

Ja vēlaties padalīties portāla Ziemellatvija.lv recepšu konkursā, atsūtiet uz e-pasta adresi portals@ziemellatvija.lv savu recepti un iegūstiet kādu no vērtīgajām balvām! Vairāk par recepšu konkursu lasiet ŠEIT.