Konkursa recepte: Bezē rulete
Sastāvdaļas:
Ruletei
- 4 olu baltumi
- 250gr cukura
- 1/2 tējk. vaniļas cukura
Krēmam
- 250gr. Mascarpone siera
- 100 gr. Saldā krējuma
- 1,5 ēdamk. Pūdercukura
- Svaigas vai saldētas ogas
Pagatavošana:
- Krāsni uzkarsē uz 180 grādiem.
- Puto olu baltumus, pamazām pievienojot cukuru, puto līdz cukurs pilnībā izkusis un olbaltums ir stingrs.
- Saputoto olbaltumu izlīdzina uz cepampannas un liek cepties 12 minūtes. Pēc tam samazina krāsns temperatūru uz 160 grādiem un cep vēl 10 minūtes.
- Pēc cepšanas pārklāj ar dvieli un ļauj atdzist. Tikmēr var pagatavot krēmu.
- Mascarponu samaisa ar pūdercukuru, pievieno saldo krējumu un saputo līdz izveidojas viendabīga krēms.
- Kad rulete atdzisusi, to apgriež otrādāk, noņem cepamo papīru. Pārsmērē ar krēmu saliek ogas un sarullē. Var pārbērt ar pūdercukuru, vai dekorēt ar ogām.
Lai labi garšo!
Ja vēlaties padalīties portāla Ziemellatvija.lv recepšu konkursā, atsūtiet uz e-pasta adresi portals@ziemellatvija.lv savu recepti un iegūstiet kādu no vērtīgajām balvām! Vairāk par recepšu konkursu lasiet ŠEIT.
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19