Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Konkursa recepte: Bezē rulete

Signe Segleniece

2021. gada 3. februāris 12:09

227
Konkursa recepte: Bezē rulete

Sastāvdaļas:

Ruletei

  • 4 olu baltumi
  • 250gr cukura
  • 1/2 tējk. vaniļas cukura

Krēmam

  • 250gr. Mascarpone siera
  • 100 gr. Saldā krējuma
  • 1,5 ēdamk. Pūdercukura
  • Svaigas vai saldētas ogas

Pagatavošana:

  1. Krāsni uzkarsē uz 180 grādiem.
  2. Puto olu baltumus, pamazām pievienojot cukuru,  puto līdz cukurs pilnībā izkusis un olbaltums ir stingrs.
  3.  Saputoto olbaltumu izlīdzina uz cepampannas  un liek cepties 12 minūtes.  Pēc tam samazina krāsns temperatūru uz 160 grādiem un cep vēl 10 minūtes.
  4.  Pēc cepšanas pārklāj ar dvieli un ļauj atdzist. Tikmēr var pagatavot krēmu.
  5. Mascarponu samaisa ar pūdercukuru, pievieno saldo krējumu un saputo līdz izveidojas viendabīga krēms.
  6. Kad rulete atdzisusi, to apgriež otrādāk, noņem cepamo papīru. Pārsmērē ar krēmu saliek ogas un sarullē. Var pārbērt ar pūdercukuru, vai dekorēt ar ogām.

Lai labi garšo!

Ja vēlaties padalīties portāla Ziemellatvija.lv recepšu konkursā, atsūtiet uz e-pasta adresi portals@ziemellatvija.lv savu recepti un iegūstiet kādu no vērtīgajām balvām! Vairāk par recepšu konkursu lasiet ŠEIT.