Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Konkursa recepte: Maltās gaļas un kartupeļu sacepums

Konkursa recepte: Maltās gaļas un kartupeļu sacepums

Sastāvdaļas:

  • Kartupeļi- 150 gr.
  • Sīpoli- 0,5 g.
  • Skābs krējums- 75ml.                                                       
  • Siers (Holandes, Krievijas)- 25 gr.
  • Gaļas kopējā garšviela.
  • Maltā gaļa- 125 gr.
  • Ķiploks 0,5 gr.
  • Ola 20 gr.

Pagatavošana:

  1. Izmanto stikla karstumizturīgu trauku (var izmantot arī cepešpannu, bet tad sanāks klāt tikai divās kārtās).
  2. Uzkarsē pannu, kurā apcep malto gaļu kopā ar sīpoliem un ķiplokiem, pievieno maltās gaļas garšvielu.
  3. Pa to laiku sagriež kartupeļus ripiņās, vienu kartupeli, ko klās pašā trauka apakšā, var griezt biezākās ripās. Samet bļodā, pārlej nedaudz olīveļļu un pārkaisa ar kartupeļu garšvielu.
  4. Bļodas apakšu noklāj ar kartupeļu ripām, tad pa virsu pārklāj kārtiņu ar gatavo malto gaļu, tad atkal liek kartupeļu kārtiņu un tā kādas 3-4 kārtas. Pēdējā, augšējā, kārta tiek klāta no kartupeļiem.
  5. Tad uztaisa mērcīti ar ko pārlies visu sacepumu. Krējumu sajauc ar divām sakultām olām, pievieno maltās gaļas garšvielu, ķiplokpiparus, u.c. garšvielas pēc izvēles. Visu kārtīgi samaisa un pārlej sacepumu. Ja krējuma mērce iznāk pabieza, var nedaudz pieliet ūdeni.
  6. Sacepumu liek cepties cepeškrāsnī 200 grādos, cep kādas 45 min, tad pārkaisa ar sieru un pacep vēl tik ilgi, lai siers izkustu.
  7. Kad gatavs, pārber ar zaļumiem, ja vēlās.

Svarīgi ir nepārforsēt ar eļļu, jo gaļā jau tā ir daudz taukvielas, lai nesanāk ļoti eļļains.

Ja vēlaties padalīties portāla Ziemellatvija.lv recepšu konkursā, atsūtiet uz e-pasta adresi portals@ziemellatvija.lv savu recepti un iegūstiet kādu no vērtīgajām balvām! Vairāk par recepšu konkursu lasiet ŠEIT.