Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Konkursa recepte: Šokolādes kēksiņi ar kakao krēmu

Konkursa recepte: Šokolādes kēksiņi ar kakao krēmu

Sastāvdaļas:

Mīklai

  • 100 g melnās šokolādes
  • 150 g sviesta
  • 3 olas
  • 1 glāze cukura
  • 160 g miltu
  • 1tējk. cepamā pulvera

Krēmam

  • 400 g sviesta
  • 4 ēd.k. kakao pulvera
  • 40 g cukura
  • 80 g piena šokolādes
  • Šokolādes bumbiņas dekorēšanai

Pagatavošana:

Kēksa mīkla

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādu temperatūrai. Šokolādi sagriež mazos gabaliņos. Izkausē sviestu. Saputo olas ar cukuru un pievieno izkausēto sviestu. Sajauc miltus ar cepamo pulveri un tad pievieno olu masai. Miltus iemaisa olā līdz iegūst vienmērīgu konsistenci. Mīklā iecilā šokolādes gabaliņus. Mīklu liek kēksa veidnēs un liek cepties uz 20 minūtēm.

Krēms

Izkausē sviestu istabas temperatūrā. Sarīvē šokolādi skaidiņās. Mīkstam sviestam pievieno kakao pulveri un cukuru, visu sajauc kopā. Iegūtajam krēmam piejauc klāt šokolādes gabaliņus.

Dekorēšana

Atdzisušos kēksiņus novieto uz paplātes. Konditorejas maisiņā ieliek sagatavoto krēmu un spiež virsū katram kēksiņam. Kad tas izdarīts, var ķerties pie dekorēšanas ar šokolādes bumbiņām.

Ja vēlaties padalīties portāla Ziemellatvija.lv recepšu konkursā, atsūtiet uz e-pasta adresi portals@ziemellatvija.lv savu recepti un iegūstiet kādu no vērtīgajām balvām! Vairāk par recepšu konkursu lasiet ŠEIT.