Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Konkursa recepte: Biskvītu kūka ar kafijas un šokolādes krēmu

Konkursa recepte: Biskvītu kūka ar kafijas un šokolādes krēmu

Sastāvdaļas:

Biskvītam

  • 30 olas
  • 560 g miltu
  • 600 g cukura

Šķipsna sāls

  • 20 g kartupeļu cietes
  • 1 tējk. sodas
  • Šokolādes krēmam
  • 200 g sviesta
  • 100 g piena šokolādes

Kafijas krēmam

  • 400 g sviesta
  • 400 g iebiezinātā piena ar šokolādes garšu

Pagatavošana:

Biskvīts

Atdala olas dzeltenumu no baltuma. Pirmo saputo dzeltenumu un pievieno tam kartupeļu cieti, sodu, cepamo pulveri, cukuru. Saputoto masu ieliek ledusskapī, kamēr puto baltumu. Olu baltumam pieliek šķipsnu sāls un saputo biezās putās. Saputoto baltumu iecilā saputotajā dzeltenumā un kārtīgi samaisa. Pakāpeniski liek klāt miltus. Kad mīkla gatava, liek cepamajās formās, kurās ir ieklāts cepamais papīrs, kas nedaudz ieziests ar eļļu. Cep 180 grādu temperatūrā apmēram 15-20 minūtes, kamēr biskvīts ir gaiši brūns.

Šokolādes krēms

Ūdens peldē izkausē šokolādi. Izkausē sviestu istabas temperatūra. Sviestam pievieno izkausēto šokolādi un sakuļ līdz iegūst viendabīgu masu.

Kafijas krēms

lzskausē sviestu istabas temperatūrā. Svietam pievieno iebiezināto pienu ar kafijas garšu. Visu sajauc kopā līdz viendabīgai masai.

Dekorēšanai izmanto vaniļas “Selga” cepumus, piena šokolādi, iebiezināto pienu ar kafiju.

Starp katru kārtu lej uz malām un pa vidu atšķaidītu sīrupu, lai biskvīts būtu mitrāks un viss labāk savilktos kopā.

Biskvītu saliek pa kārtām. Pirmajā kārtā liek šokolādes krēmu, otrajā - kafijas krēmu, trešajā - kafijas krēmu. Visai kūkai apsmērē apkārt krēmu un, lai malas būtu stingrākas, apber ar sadrupinātiem “Selga” cepumiem.

Ja vēlaties padalīties portāla Ziemellatvija.lv recepšu konkursā, atsūtiet uz e-pasta adresi portals@ziemellatvija.lv savu recepti un iegūstiet kādu no vērtīgajām balvām! Vairāk par recepšu konkursu lasiet ŠEIT.