Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Konkursa recepte: Kanēļmaizītes

Konkursa recepte: Kanēļmaizītes

Sastāvdaļas:

Rauga mīklai

  • 150 g rauga
  • 2 olas
  • 200 g cukura
  • 1 l piena
  • 1 l ūdens
  • 2 tējk. sāls
  • 160 g eļļas
  • 1,5 kg miltu

Pildījumam

  • 300 g sviesta
  • 7 ēd.k. cukura
  • 6 ēd.k. kanēļa

Pagatavošana:

  1. Sadrupina mīkstu raugu. Uzsilda pienu un ūdeni, ielej traukā pie rauga. Pievieno olas, cukuru, sāli, eļļu un samaisa, līdz raugs ir izkusis. Pamazām ber klāt miltus tik daudz, lai mīkla neliptu pie rokām. Atstāj sajaukto mīklu siltumā rūgt vienu stundu.
  2. Uz galda virsmas nedaudz uzber miltus, atdala vienu mīklas gabalu un izrullē garu desu apmēram 4 cm biezumā, to sagriež 4 cm garās pikās. Ar mīklas rulli katru piciņu izrullē pēc iespējas plānāku. Katru sasmērē ar istabas temperatūrā izkausētu sviestu - jo vairāk sviesta, jo garšīgāk. Sajauc kanēli ar cukuru, caur sietiņu pārsijā izrullēto un ar sviestu apsmērētajai mīklai. Mīklas labo malu noloka līdz vienreiz līdz vidum, tāpat dara ar kreiso, tad no apakšas rullē uz augšu.
  3. Izveidotos rullīšus ieliek pannā, kurā ieklāts cepampapīrs. Sasmērē maizītes ar sakultu olu un pārkaisa ar cukuru.
  4. Cept 180 grādu temperatūrā apmēram 15-20 minūtes, līdz maizītes ir zeltaini brūnas.

Ja vēlaties padalīties portāla Ziemellatvija.lv recepšu konkursā, atsūtiet uz e-pasta adresi portals@ziemellatvija.lv savu recepti un iegūstiet kādu no vērtīgajām balvām! Vairāk par recepšu konkursu lasiet ŠEIT.