Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Konkursa recepte: Biskvītu kūka ar zemeņu un vārīto krēmu

Konkursa recepte: Biskvītu kūka ar zemeņu un vārīto krēmu

Sastāvdaļas:

Biskvītam

  • 30 olas
  • 600 g cukura
  • 560 g miltu
  • 2 tējk. kartupeļu cietes
  • 1 tējk. sodas
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • Šķipsna sāls

Zemeņu krēmam

  • 1000 ml  saldā krējuma
  • 1 kg svaigu zemeņu
  • 2 paciņas (32 g) vanilīna cukura

Vārītam krēmam

  • 1000 ml piena
  • 6 olu dzeltenumi
  • 3-4 ēd.k. miltu
  • 250 g cukura
  • 200 sviesta

Pagatavošana:

Biskvīts

Atdala olas dzeltenumu no baltuma. Pirmo saputo dzeltenumu un pievieno tam kartupeļu cieti, sodu, cepamo pulveri, cukuru. Saputoto masu ieliek ledusskapī, kamēr puto baltumu. Olu baltumam pieliek šķipsnu sāls un saputo biezās putās. Saputoto baltumu iecilā saputotajā dzeltenumā un kārtīgi samaisa. Pakāpeniski liek klāt miltus. Kad mīkla gatava, liek cepamajās formās, kurās ir ieklāts cepamais papīrs, kas nedaudz ieziests ar eļļu. Cep 180 grādu temperatūrā apmēram 15-20 minūtes, kamēr biskvīts ir gaiši brūns.

Zemeņu krēms

Sablenderē zemenes, ieliek ledusskapī, kamēr saputo putukrējumu. Saldajām krējumam pieber vanilīna cukuru un puto līdz biezām putām. Putukrējumu iecilā sablenderētajās zemenēs. Krēmu ieliek aukstumā, lai savelkas.

Vārītais krēms

Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru. Katliņā ielej ūdeni un ievieto bļodu. Uzsilda pienu, lai tas ir silts, pielej klāt olu un maisa, lai nesarauj kunkuļos. Nepārtraukti maisot, pa karotei pievieno izsijātus miltus. Maisa, līdz izveidojas bieza putra, pēc tam to atdzesē. Kad putra atdzisusi, samaisa ar mīkstu sviestu līdz viendabīgai masai. Krēmu liek aukstumā, lai padziest un savelkas kopā.

Kūka

Biskvītu krāmē kārtās, pirmajai kārtai uz malām uzlej sīrupu, lai tās būtu mitrākas, tad liek zemeņu krēmu, otrajai un trešajai kārtai vārīto krēmu. Malas apber ar grauzdētām pārslām. Kūkas augšu dekorē ar grauzdētām pārslām, balto un tumšo šokolādi, svaigām ogām, sasmalcinātiem riekstiem.

Kad kūka gatava, noliek aukstumā uz 24 stundām, lai viss kārtīgi savelkas.

Ja vēlaties padalīties portāla Ziemellatvija.lv recepšu konkursā, atsūtiet uz e-pasta adresi portals@ziemellatvija.lv savu recepti un iegūstiet kādu no vērtīgajām balvām! Vairāk par recepšu konkursu lasiet ŠEIT.