Recepte: Ķiršu tomātu – kuskusa salāti
Sastāvdaļas:
- 800 g ķiršu tomātu (puse apcepšanai, puse svaigu)
- Olīveļļa
- 150 g nevārīta pērļu kuskusa
- ¼ tējkarote kūpinātas paprikas
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta
- Sešu svaiga timiāna zariņu lapiņas
- 200 g apceptu turku zirņu
- Svaiga bazilika lapiņas
- 2 garie gurķi, sagriezti plānās šķēlītēs
- 50 g drupināta fetas siera
- Sāls un svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana:
- 400 gramus ķiršu tomātu apcep cepeškrāsnī. To var izdarīt arī iepriekš.
- Pagatavo kuskusu, atbilstoši norādēm uz iepakojuma, vārot aptuveni 9 minūtes. Notecina caurdurī un noliek atdzist.
- Palielā bļodā sajauc ēdamkaroti olīveļļas, citrona sulu, ķiploku, timiānu, ¼ tējkarotes sāls un nedaudz piparu. Pievieno atdzesētu kuskusu un visu samaisa. Svaigos ķiršu tomātus pārgriež uz pusēm un ber bļodu, turpat pievieno arī apceptos tomātus, turku zirņus, baziliku, gurķus un fetas sieru. Visu samaisa.
- Dekorē ar timiānu, baziliku un apslaka ar olīveļļu. Papildina ar sāli un pipariem pēc vajadzības.
Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz portals@ziemellatvija.lv un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19