Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Recepte: Apcepti romiešu salāti ar krēmīgu fetas siera mērci

ziemellatvija.lv

2021. gada 1. marts 14:53

60
Recepte: Apcepti romiešu salāti ar krēmīgu fetas siera mērci

Sastāvdaļas:

  • 120 g fetas siera
  • 85 g olīveļļas
  • 100 g grieķu jogurta
  • 3 ēd.k. svaiga citrona sulas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • Sāls un pipari
  • 5 g svaigu, sakapātu diļļu
  • 3 romiešu salātu galviņas
  • 30 g grauzdētas saulespuķu sēklu

Pagatavošana:

  1. Viendabīgā masā sablenderē fetas sieru, eļļu, jogurtu, citrona sulu, ķiploku, ¼ tējkaroti sāls un tikpat piparu. Gatavo masu pārvieto bļodā un pievieno sasmalcinātas dilles.
  2. Uzkarsē grilu, grilpannu vai vienkārši pannu bez eļļas. Pārgriež romiešu salātu galviņas uz pusēm – garumā. Grillē/cep, kamēr parādās apcepušies plankumi, apmēram 2 minūtes no katras puses.
  3. Pasniedz nekavējoties, pārlejot ar sagatavoto fetas siera mērci un pārberot ar grauzdētajām saulespuķu sēklām.

Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz portals@ziemellatvija.lv un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!