Recepte: Apcepti romiešu salāti ar krēmīgu fetas siera mērci
Sastāvdaļas:
- 120 g fetas siera
- 85 g olīveļļas
- 100 g grieķu jogurta
- 3 ēd.k. svaiga citrona sulas
- 1 ķiploka daiviņa
- Sāls un pipari
- 5 g svaigu, sakapātu diļļu
- 3 romiešu salātu galviņas
- 30 g grauzdētas saulespuķu sēklu
Pagatavošana:
- Viendabīgā masā sablenderē fetas sieru, eļļu, jogurtu, citrona sulu, ķiploku, ¼ tējkaroti sāls un tikpat piparu. Gatavo masu pārvieto bļodā un pievieno sasmalcinātas dilles.
- Uzkarsē grilu, grilpannu vai vienkārši pannu bez eļļas. Pārgriež romiešu salātu galviņas uz pusēm – garumā. Grillē/cep, kamēr parādās apcepušies plankumi, apmēram 2 minūtes no katras puses.
- Pasniedz nekavējoties, pārlejot ar sagatavoto fetas siera mērci un pārberot ar grauzdētajām saulespuķu sēklām.
Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz portals@ziemellatvija.lv un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19