Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Recepte: Griķi sautēti ar dārzeņiem un cūkgaļu

ziemellatvija.lv

2021. gada 2. marts 14:35

74
Recepte: Griķi sautēti ar dārzeņiem un cūkgaļu

Sastāvdaļas:

  • 300 g griķu putraimu
  • 500 g cūkas kakla karbonādes
  • Burkāns
  • Vidējs tomāts
  • 3 ķiploka daiviņas
  • Sīpols
  • 1 tējkarote sviesta
  • Dilles
  • Garšvielas pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sasmalcina sīpolu, sarīvē burkānu, pēc tam apcep dārzeņus pannā, izkausētā sviestā. Ja nepieciešams, pievieno papildu eļļu.
  2. Sasmalcina ķiplokus un kubiņos sagriež tomātu, pievieno pārējiem dārzeņiem pannā.
  3. Noskalo cūkgaļu, nosusina, sagriež vidējos kubiņos un nosūtiet uz liek uz pannas pie dārzeņiem. Pievieno piparus.
  4. Kad gaļa apcepusies un nav vairs rozā, pievieno ūdeni un uz lēnas uguns sautē 20 minūtes.
  5. Dārzeņu un gaļas sautējumā pārber ar griķiem, uzliek vāku un sautē 5 minūtes. Šajā laikā griķi absorbēs sautējuma sulu.
  6. Pannas saturu pārlej ar ūdeni un sautē vēl 20 minūtes.
  7. Rūpīgi visu samaisa un pievieno zaļumus.

Gatavošanas beigās sautējums noteikti jāsamaisa, lai griķi nesaliptu.

Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz portals@ziemellatvija.lv un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!