Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Recepte: Biezpiena mīklas cepumi ar kanēli

Brigita Skaistkalne

2021. gada 8. marts 14:07

156
Recepte: Biezpiena mīklas cepumi ar kanēli

Sastāvdaļas:

  • 200 gramu biezpiena
  • 100 gramu sviesta
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 150 gramu miltu
  • 1 grams sodas
  • 1 grams sāls
  • Apviļāšanai – brūnais cukurs un kanēlis

Pagatavošana:

Biezpienam “Ricotta” pievieno cukuru un labi samaisa. Masai piejauc viegli pakausētu sviestu. Pēc tam piekaisa kopā ar sāli un sodu izsijātus miltus. Samīca mīklu. Jāraugās, lai tā nelīp pie rokām. Izveltnē apmēram puscentimetra biezumā un ar glāzi izspiež ripiņas.

Atsevišķā trauciņā ieber brūno cukuru un kanēli un šajā maisījumā apviļā mīklas ripiņas. Tās pēc tam divreiz pārloka, mazliet piespiež, lai cepoties neatveras, un izvieto uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep, kamēr gatavi, vismaz 15 minūtes.

Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz portals@ziemellatvija.lv un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!