Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Recepte: Cepammaisā ceptas marinētas cāļu kājas

Brigita Skaistkalne

2021. gada 10. marts 13:39

102
Recepte: Cepammaisā ceptas marinētas cāļu kājas

Sastāvdaļas:

  • 3 cāļa stilbi
  • Malta saldā paprika
  • Sāls
  • Malti pipari pēc garšas
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 tējkarotes kečupa
  • 1 ēdamkarote galda etiķa

Pagatavošana:

Liek gaļu bļodā, apkaisa ar maltu papriku, sāli un pipariem, pieliekot arī garšvielu vistas gaļas ēdieniem. Visu labi samaisa.

Sīpolus nomizo un sagriež, ķiplokus saspiež spiedē, pievieno gaļai, arī kečupu un etiķi. Visu sajauc, ievieto cepammaisā un aiztaisa. Liek uz mazliet ar augu eļļu ietaukotas plāts un vairākās vietās virspusē vēl iedursta ar asu nazi.

Liek cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī vismaz 45 minūtes. Minūtes desmit pirms gatavošanas beigām maisa augšpusi atgriež, lai vista apbrūninās.

Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz portals@ziemellatvija.lv un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!