Recepte: Vistas ramen zupa
Sastāvdaļas (2 porcijām):
- 1 ēd.k. sviesta
- 3 tējk. sasmalcinātu ķiploku
- 2 tējk. sasmalcināta ingvera
- 2 tējk. sezama eļļas
- 2 vistas filejas
- 1 l vistas buljona
- 3 ēd.k. sojas mērces
- 2 ēd.k. mirina (var aizstāt ar sausu baltvīnu vai rīsu etiķi)
- Ramen nūdeles (2 porcijas)
- 2 olas
- Spināti
- Zaļie lociņi
- Melnās sezama sēklas
- Sāls un pipari
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem pēc Celsija. Tikmēr uz pannas izkausē sviestu, un fileju, no abām pusēm pasālīti un apkaisītu pipariem, cep aptuveni 5 minūtes no katras puses, lai izveidojas brūna garoziņa. Pēc tam vistu pārliek cepampannā un liek uz 15 minūtēm cepties cepeškrāsnī. Kad laiks pagājis, liek uz šķīvja, aptin ar foliju, lai gaida pievienošanu zupai.
Buljonu gatavo, katlā uzkarsējot sezama eļļu. Kad tas noticis, aptuveni minūti apcep ingveru un ķiploku, pēc kā pievieno sojas mērci un mirinu. Ja nav iespējams, vai nav vēlmes nopirkt mirinu, to var aizstāt ar sausu baltvīnu vai vīna etiķi, taču tādā gadījumā, lai mazinātu skābumu, jāpievieno 1 tējkaroti cukura. Apmaisot sautē apmēram minūti, pēc kā lej klāt vistas buljonu. Apsedz ar vāku līdz sāk burbuļot, pēc kā samazina karstumu, noņem vāku un vāra 10 minūtes. Buljonu zupas saturam var pievienot ar “biezumiem”, var ar caurduri nokāst, lai paliktu tikai tīrs zupas buljons.
Citā katlā lej tik daudz ūdens, lai pilnībā nosegtu olas. Kad ūdens uzvārījies, tajā uzmanīgi liek no ledusskapja izņemtas olas un vāra 7 minūtes, ja gribas, lai dzeltenums vēl ir mazliet šķidrs, vai 8 minūtes, lai nebūtu. Kad laiks pagājis, olas liek aukstā ūdeni (var pievienot ledu, ja pieejams), un tur tajā 5 minūtes. Pēc tam uzmanīgi noloba un pārgriež garumā uz pusēm.
Pietiekamā ūdens daudzumā novāra ramen nūdeles (vāra ne ilgāk par 3 minūtēm), nokāš un noskalo ar aukstu ūdeni.
Pienācis laiks “sakārtot” ramen zupu. Bļodiņas apakšā liek nūdeles, virsū - šķēlēs sagrieztu vistu, pievieno spinātu lapas, uz pusēm sagrieztas olas. Visu aplej ar sagatavoto ramen buljonu, tā, lai nosegts viss zupas saturs, apber ar sasmalcinātiem zaļajiem lociņiem un sezama sēklām.
Ramen zupas pamatā ir buljons un nūdeles. Pārējās sastāvdaļas var variēt pēc gaumes. Es pievienoju apceptu bekonu, spinātus var aizstāt ar pak čoi kāpostu, vistu var aizstāt ar jūras veltēm, liellopa, vai pīles gaļu. Var izmantot sēnes – šitake, šampinjonus, vai kādas citas pēc gaumes. Var pagatavot veģetāru ramen zupu. Asu ēdienu cienītāji buljonam var pievienot čili pipaparus, servējot, var pasniegt ar sagrieztus halapenjo piparus.
Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz portals@ziemellatvija.lv un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19