Recepte: Cāļa filejas ar kabačiem
Sastāvdaļas:
- 500 gramu cāļa krūtiņas fileju
- 1 neliels kabacis
- 4 ēdamkarotes dabīgā jogurta
- 100 gramu siera
- Sāls
- Kaltētas dilles
- Pētersīļi
- Provansas garšaugi (pēc izvēles)
Pagatavošana:
Cāļa filejas pārgriež plānākas un katru gabaliņu, pārsedzot ar pārtikas plēvi, ar gaļas āmuriņu izklapē. No abām pusēm gaļai uzkaisa sāli un izvieto veidnē uz nedaudz ar eļļu ietaukotas folijas. Filejas gabalus vēl pārkaisa arī ar Provansas garšaugu maisījumu.
Nomazgā, nomizo un plānās ripiņās sagriež nelielu jaunu balto kabaci, to izkārto virs gaļas, uzkaisa sāli un pārsmērē ar bezpiedevu jogurtu.
Visbeidzot visu pārklāj ar plānām siera šķēlēm un atkal uzkaisa nedaudz garšvielu.
Veidni ievietoju līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, un pēc nepilnas pusstundas cepšanas ēdiens, ko var baudīt gan tāpat, gan arī ar dažādām piedevām, ir gatavs.
Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz portals@ziemellatvija.lv un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19