Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Recepte: Cāļa filejas ar kabačiem

Brigita Skaistkalne

2021. gada 16. marts 13:02

73
Recepte: Cāļa filejas ar kabačiem

Sastāvdaļas:

  • 500 gramu cāļa krūtiņas fileju
  • 1 neliels kabacis
  • 4 ēdamkarotes dabīgā jogurta
  • 100 gramu siera
  • Sāls
  • Kaltētas dilles
  • Pētersīļi
  • Provansas garšaugi (pēc izvēles)

Pagatavošana:

Cāļa filejas pārgriež plānākas un katru gabaliņu, pārsedzot ar pārtikas plēvi, ar gaļas āmuriņu izklapē. No abām pusēm gaļai uzkaisa sāli un izvieto veidnē uz nedaudz ar eļļu ietaukotas folijas. Filejas gabalus vēl pārkaisa arī ar Provansas garšaugu maisījumu.

Nomazgā, nomizo un plānās ripiņās sagriež nelielu jaunu balto kabaci, to izkārto virs gaļas, uzkaisa sāli un pārsmērē ar bezpiedevu jogurtu.

Visbeidzot visu pārklāj ar plānām siera šķēlēm un atkal uzkaisa nedaudz garšvielu.

Veidni ievietoju līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, un pēc nepilnas pusstundas cepšanas ēdiens, ko var baudīt gan tāpat, gan arī ar dažādām piedevām, ir gatavs.

Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz portals@ziemellatvija.lv un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!