Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Recepte: Pikantā biezpiena un redīsu uzkoda

Brigita Skaistkalne

2021. gada 17. marts 13:49

55
Recepte: Pikantā biezpiena un redīsu uzkoda

Sastāvdaļas:

  • 300 gramu biezpiena
  • 200 mililitru saldā krējuma
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 tējkarotes želatīna
  • 5 – 6 redīsi
  • Zaļie lociņi
  • Dilles
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana:

Nomazgā redīsus un zaļumus, apsusina un sīki sagriež. Spiedē sasmalcina vairākas ķiploka daiviņas - pēc garšas. Želatīnu aplej ar aukstu, novārītu ūdeni un atstāj uzbriest, pēc tam izkausē.

Bļodā biezpienu samaisa ar saldo krējumu. Pievieno redīsus, zaļumus, ķiplokus, arī sāli un piparus – pēc gaumes. Biezpiena masai pielej izkausēto želatīnu un visu rūpīgi samaisa.

Iegūto viendabīgo masu sapilda ar pārtikas plēvi izklātās veidnēs, lai vēlāk vieglāk izņemt, un ievieto ledusskapī sastingšanai, ja dienā, tad jāļauj sastingt pāris stundas.

Pasniedzot dekorē ar dārzeņiem un zaļumiem.

Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz portals@ziemellatvija.lv un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!