Recepte: Pikantā biezpiena un redīsu uzkoda
Sastāvdaļas:
- 300 gramu biezpiena
- 200 mililitru saldā krējuma
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 tējkarotes želatīna
- 5 – 6 redīsi
- Zaļie lociņi
- Dilles
- Sāls
- Pipari
Pagatavošana:
Nomazgā redīsus un zaļumus, apsusina un sīki sagriež. Spiedē sasmalcina vairākas ķiploka daiviņas - pēc garšas. Želatīnu aplej ar aukstu, novārītu ūdeni un atstāj uzbriest, pēc tam izkausē.
Bļodā biezpienu samaisa ar saldo krējumu. Pievieno redīsus, zaļumus, ķiplokus, arī sāli un piparus – pēc gaumes. Biezpiena masai pielej izkausēto želatīnu un visu rūpīgi samaisa.
Iegūto viendabīgo masu sapilda ar pārtikas plēvi izklātās veidnēs, lai vēlāk vieglāk izņemt, un ievieto ledusskapī sastingšanai, ja dienā, tad jāļauj sastingt pāris stundas.
Pasniedzot dekorē ar dārzeņiem un zaļumiem.
Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz portals@ziemellatvija.lv un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19