Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Recepte: “Melnā” kūka no pērnā ievārījuma

Brigita Skaistkalne

2021. gada 18. marts 13:51

137
Recepte: “Melnā” kūka no pērnā ievārījuma

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze ievārījuma
  • 1 glāze skābā krējuma vai dabīgā jogurta
  • 1 tējkarote sodas
  • 1 nepilna glāze cukura
  • 2 olas
  • 1,5 – 2 glāzes miltu

Pagatavošana:

Bļodā vispirms liek ievārījumu, tam piekaisa sodu, labi samaisa un atstāj, lai izreaģē, pēc tam pievieno jogurtu. Piekaisa arī cukuru – tā daudzums atkarīgs no ievārījuma salduma, piesit olas un visu labi samaisa. Visbeidzot iejauc izsijātus miltus.

Tad mīklu lej ar ietaukotu cepampapīru izklātā veidnē, izlīdzina un ievieto līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc 45 – 50 minūtēm kūka bija ņemama no krāsns. To atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz portals@ziemellatvija.lv un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!