Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Recepte: Dārzeņu “gulašs” ar sēnēm

Brigita Skaistkalne

2021. gada 22. marts 14:47

75
Recepte: Dārzeņu “gulašs” ar sēnēm

Sastāvdaļas:

  • 4 kartupeļi
  • 400 gramu šampinjonu
  • 300 gramu konservētu pupiņu
  • 1 saldais pipars
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 3 ēdamkarotes tomātu mērces
  • 1 tējkarote maltas paprikas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Pētersīļu zaļumi
  • Sāls
  • Pipari
  • Augu eļļa

Pagatavošana:

Nomizotu sīpolu sagriež sīkos kubiņos, burkānu – pusripiņās, kartupeļus - palielos gabaliņos, šampinjonus - vairākās daļās, saldos piparus palielās sloksnītēs.

Dziļajā pannā augu eļļā apcep sīpolus, pievieno burkānus un saldos piparus un cep vismaz trīs minūtes. Tiem pieliek kartupeļus un sēnes, pielej glāzi vārīta ūdens un uz nelielas uguns zem vāka sautē, līdz kartupeļi mīksti. Tad piemaisa konservētās pupiņas, paprikas pulveri un tomātu mērces vietā – sagrieztus trīs nelielus tomātus.

Visu vēl pasautē, piekaisot arī sāli un piparus.

Visbeidzot kārta spiedē sasmalcinātiem ķiplokiem un sīki sagrieztiem pētersīļu zaļumiem.

Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz portals@ziemellatvija.lv un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!