Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Recepte: Svaigie divu kāpostu salāti

Brigita Skaistkalne

2021. gada 23. marts 14:06

65
Recepte: Svaigie divu kāpostu salāti

Sastāvdaļas:

  • 250 gramu svaigu galviņkāpostu
  • 250 gramu sarkano kāpostu
  • Saldais pipars
  • Ķiršu tomāti
  • Zaļie lociņi
  • Korejas burkāni
  • Eļļa
  • Sāls
  • Citrona sula

Pagatavošana:

Galviņkāpostu un sarkano kāpostu sasmalcina. Tos atsevišķi kopā ar sāli ar rokām pamīca, lai kāposti būtu sulīgāki, un, lai tie kļūtu vēl gardāki, pārslaka ar citrona sulu. Saldo piparu sagriež strēmelītēs, ķiršu tomātus pārgriež, Korejas burkānus sagriež smalkāk.

Šķīvja vidū vispirms kārto gaišos kāpostus, tiem apkārt – sarkanos, starp tiem uzkaisīju sasmalcinātus zaļos lociņus. Sarkanajiem kāpostiem apkārt veido Korejas burkānu joslu, tiem apkārt izvieto ķiršu tomātus ar griezuma vietu uz leju.

Salātus pēc vajadzības vēl var pārkaisīt ar sāli, pārliet ar eļļu, kā arī izrotāt ar saldā pipara strēmelītēm un dillēm.

Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz portals@ziemellatvija.lv un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!