Recepte: Svaigie divu kāpostu salāti
Sastāvdaļas:
- 250 gramu svaigu galviņkāpostu
- 250 gramu sarkano kāpostu
- Saldais pipars
- Ķiršu tomāti
- Zaļie lociņi
- Korejas burkāni
- Eļļa
- Sāls
- Citrona sula
Pagatavošana:
Galviņkāpostu un sarkano kāpostu sasmalcina. Tos atsevišķi kopā ar sāli ar rokām pamīca, lai kāposti būtu sulīgāki, un, lai tie kļūtu vēl gardāki, pārslaka ar citrona sulu. Saldo piparu sagriež strēmelītēs, ķiršu tomātus pārgriež, Korejas burkānus sagriež smalkāk.
Šķīvja vidū vispirms kārto gaišos kāpostus, tiem apkārt – sarkanos, starp tiem uzkaisīju sasmalcinātus zaļos lociņus. Sarkanajiem kāpostiem apkārt veido Korejas burkānu joslu, tiem apkārt izvieto ķiršu tomātus ar griezuma vietu uz leju.
Salātus pēc vajadzības vēl var pārkaisīt ar sāli, pārliet ar eļļu, kā arī izrotāt ar saldā pipara strēmelītēm un dillēm.
Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz portals@ziemellatvija.lv un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19