Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Recepte: Pupiņu un sēņu bumbiņas burkānu “gultā”

Brigita Skaistkalne

2021. gada 24. marts 14:07

41
Recepte: Pupiņu un sēņu bumbiņas burkānu “gultā”

Sastāvdaļas:

  • 300 gramu konservētu pupiņu
  • 200 gramu šampinjonu
  • 1 sīpols
  • 2 ēd.k. rīvmaizes
  • 5 ēd.k. eļļas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Pētersīļi
  • Sāls

Mērcei:

  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 2 ēd.k. eļļas
  •  2 ēd.k. kečupa

Pagatavošana:

Lai izveidotu bumbiņas, palielus šampinjonus sarīvē uz smalkās rīves, tāpat arī sīpolus. Tos apmaisot cep pannā divās ēdamkarotēs eļļas apmēram septiņas minūtes, līdz šķidrums iztvaikojis un masa sausa.

Biezenī sastampā nokāstas konservētās pupiņas, tām piemaisa sacepto sēņu masu, rīvmaizi, sasmalcinātus pētersīļus un ķiplokus, kā arī sāli. Izveido bumbiņas un, uzmanīgi apgrozot, apcep pannā trijās ēdamkarotēs eļļas. Pārliek uz šķīvja.

Atsevišķi pannā ar eļļu apcep smalki sarīvētus burkānus un sasmalcinātus sīpolus, pievieno kečupu, nepilnu glāzi vārīta ūdens un sautē zem vāka apmēram septiņas minūtes. Pēc tam pieliek jau saceptās “frikadeles” un pāris minūtes visu vēl pasautē.

Ļoti labi garšo kopā ar vārītiem griķiem.

Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz portals@ziemellatvija.lv un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!