Recepte: Pupiņu un sēņu bumbiņas burkānu “gultā”
Sastāvdaļas:
- 300 gramu konservētu pupiņu
- 200 gramu šampinjonu
- 1 sīpols
- 2 ēd.k. rīvmaizes
- 5 ēd.k. eļļas
- 2 ķiploka daiviņas
- Pētersīļi
- Sāls
Mērcei:
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 2 ēd.k. eļļas
- 2 ēd.k. kečupa
Pagatavošana:
Lai izveidotu bumbiņas, palielus šampinjonus sarīvē uz smalkās rīves, tāpat arī sīpolus. Tos apmaisot cep pannā divās ēdamkarotēs eļļas apmēram septiņas minūtes, līdz šķidrums iztvaikojis un masa sausa.
Biezenī sastampā nokāstas konservētās pupiņas, tām piemaisa sacepto sēņu masu, rīvmaizi, sasmalcinātus pētersīļus un ķiplokus, kā arī sāli. Izveido bumbiņas un, uzmanīgi apgrozot, apcep pannā trijās ēdamkarotēs eļļas. Pārliek uz šķīvja.
Atsevišķi pannā ar eļļu apcep smalki sarīvētus burkānus un sasmalcinātus sīpolus, pievieno kečupu, nepilnu glāzi vārīta ūdens un sautē zem vāka apmēram septiņas minūtes. Pēc tam pieliek jau saceptās “frikadeles” un pāris minūtes visu vēl pasautē.
Ļoti labi garšo kopā ar vārītiem griķiem.
Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz portals@ziemellatvija.lv un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19