Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Recepte: Biezpiena gardums ar žāvētām dzērvenēm

Brigita Skaistkalne

2021. gada 30. marts 13:26

107
Recepte: Biezpiena gardums ar žāvētām dzērvenēm

Sastāvdaļas:

  • 360 gramu cepumu
  • 360 gramu biezpiena
  • 1/2 kārbiņas iebiezinātā piena ar cukuru
  • Līdz 200 gramu žāvētu dzērveņu
  • 180 gramu sviesta
  • Vaniļas cukurs

Pagatavošana:

Ūdenī pamērcē žāvētās dzērvenes, pēc tam tās apsusina. Cepumus salauž mazos gabaliņos un saber lielā bļodā. Sviestu mazliet pakausē, tad kopā ar kondensēto pienu, vaniļas cukuru un vijīgas konsistences biezpienu “Ricotta” samaisa viendabīgā masā, ko pēc tam pievieno cepumiem lielajā bļodā, neaizmirstot turpat iemaisīt arī dzērvenes.

Izjaucamo veidni izklāj ar cepamo papīru un tajā izlīdzina pagatavoto masu. Visu vēl var pārkaisīt ar sausā pannā apgrauzdētiem un sadrupinātiem lazdu riekstiem, vai sasmalcinātiem šokolādes cepumiem.

Veidne uz vismaz trim stundām jāievieto ledusskapī, lai masa sastingst un pēc tam ir viegli sagriežama.

Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz portals@ziemellatvija.lv un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!