Recepte: Biezpiena gardums ar žāvētām dzērvenēm
Sastāvdaļas:
- 360 gramu cepumu
- 360 gramu biezpiena
- 1/2 kārbiņas iebiezinātā piena ar cukuru
- Līdz 200 gramu žāvētu dzērveņu
- 180 gramu sviesta
- Vaniļas cukurs
Pagatavošana:
Ūdenī pamērcē žāvētās dzērvenes, pēc tam tās apsusina. Cepumus salauž mazos gabaliņos un saber lielā bļodā. Sviestu mazliet pakausē, tad kopā ar kondensēto pienu, vaniļas cukuru un vijīgas konsistences biezpienu “Ricotta” samaisa viendabīgā masā, ko pēc tam pievieno cepumiem lielajā bļodā, neaizmirstot turpat iemaisīt arī dzērvenes.
Izjaucamo veidni izklāj ar cepamo papīru un tajā izlīdzina pagatavoto masu. Visu vēl var pārkaisīt ar sausā pannā apgrauzdētiem un sadrupinātiem lazdu riekstiem, vai sasmalcinātiem šokolādes cepumiem.
Veidne uz vismaz trim stundām jāievieto ledusskapī, lai masa sastingst un pēc tam ir viegli sagriežama.
Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz portals@ziemellatvija.lv un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19