Zivju dienā – skumbrijas jeb makreles
Ar sīpoliem un tomātiem
Sastāvdaļas:
1 skumbrija
1 neliels sīpols
1 neliels tomāts
ķiploka daiviņa
garšviela zivju ēdieniem
sāls
Šo skumbriju pagatavoju ar citu pildījumu. Vispirms zivi atlaidināju, nogriezu galvu, izķidāju, nogriezu arī asti un spuras. Vēl labi noskaloju zem tekoša ūdens un apsusināju papīra dvielī.
Sīpolu nomizoju un sagriezu vidēja biezuma pusripiņās. Tāpat sagriezu arī tomātu. Zivi no iekšpuses mazliet pasālīju un piepildīju ar sīpoliem un tomātiem, garšai pievienojot arī sasmalcinātu ķiploka daiviņu. Lai pildījums labāk turētos iekšpusē, varam to aizspraust ar koka iesmiņiem vai apsiet ar baltu diegu. No ārpuses zivi vēl aprīvēju ar garšvielām, tad liku uz dubultā pārliektas un ar eļļu ietaukotas folijas spīdīgās puses un aiztinu. Ievietoju uzkarsētā cepeškrāsnī un cepu apmēram pusstundu. Attītu gatavo skumbriju karstu vēl pārslacīju ar citrona sulu. Un atkal – ļoti garšīga, to varam baudīt gan ar svaigiem dārzeņiem, gan rīsiem vai citām piedevām.
Folijā cepta ar burkāniem un sīpoliem 3193 – 3207
Sastāvdaļas:
1 skumbrija
2 vidēja izmēra sīpoli
apmēram 200 gramu burkānu
1 citrons
sāls
pipari
Zivi tāpat atlaidināju un izķidāju. Papīra dvielī apsusinātu liemeni ierīvēju ar sāli un pipariem. Foliju pārliecu dubultā un uz nedaudz ar eļļu ietaukotas tās spīdīgās puses liku sagrieztu sīpolu un burkānu “spilvenu”. Uz tā novietoju ar citrona ripiņām piepildītu skumbriju. To savukārt pārsedzu ar atlikušo sagriezto dārzeņu kārtu. Foliju stingri satinu un liku zivi līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Šī paciņa cepās visilgāk, minūtes 40, lai arī burkāni būtu gatavi. Citreiz, lai mielotos ar šādu, arī ļoti gardu, zivtiņu, ātrākam rezultātam burkānus pirms izmantošanas sarīvēšu.
Mazsālītas skumbrijas filejas
Sastāvdaļas:
2 - 3 skumbrijas
marinādei
1 litrs ūdens
3 - 4 ēdamkarotes (bez kaudzes) sāls
1 - 2 ēdamkarotes cukura
6 – 10 smaržīgo piparu graudiņi
2 - 5 krustnagliņas
2 – 5 lauru lapas
Lai izmēģinātu šo recepti, izmantoju gan tikai vienu saldētu skumbriju. To atlaidināju, pēc tam nogriezu galvu un asti, izķidāju un noskaloju, izņēmu arī asakas, novilku ādu un zivi sadalīju divās filejās. Marinādei vārītā ūdenī iekaisīju sāli, cukuru, pieliku piparus, krustnagliņas un lauru lapas (te varam izvēlēties, cik pikantu to vēlamies). Visu vēl minūti pavārīju, tad šķidrumu atdzesēju. Traukā filejas pārlēju ar marinādi, uzliku vāku un ievietoju uz diennakti ledusskapī. Pirms ēšanas tās sagriezu gabaliņos un rotāju ar sīpoliem.
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19