Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Strenčos grāmatas piegādās mājās ar velosipēdu

Sandra Pētersone

2021. gada 18. aprīlis 18:54

59
Strenčos grāmatas piegādās mājās ar velosipēdu

Strenču novada bibliotēkās Bibliotēku nedēļa ir laiks, kad bibliotekāres vēlas pievērst uzmanību sev, savam darbam un profesijai, kā arī bibliotēku nozīmei sabiedrībā, un, protams, grāmatu lasītājiem.

Ņemot vērā to, ka gaidāmās Bibliotēku nedēļas tēma ir “Darīt neticamo!”, Strenču pilsētas bibliotēka nākamnedēļ izsludinās akciju “Grāmata iet pie lasītāja”.

“Ja kādam ikdienā nokļūšana līdz bibliotēkai sagādā grūtības, tad zvaniet mums uz tālruni 64715631, izstāstiet, ko vēlaties lasīt, un mēs iespēju robežās nogādāsim grāmatas pie jums mājās,” sola Strenču pilsētas bibliotēkas vadītāja Sarmīte Kosmane. Viņa  pati un palīgi lasītāju pasūtīto lasāmvielu izvadās pa mājām ar velosipēdu Strenču pilsētas robežās.

Tuvojoties Bibliotēku nedēļai, Strenču bibliotēka uzrunā arī  aizmāršīgos lasītājus. Ja ikdienas steigā kādam gadījies aizmirst, ka laikus jāpagarina grāmatu izmantošanas termiņš un jānodod paņemtās grāmatas vai citi izdevumi bibliotēkā, tad viņu gaidīs bibliotēkā, it īpaši tos lasītājus, pie kuriem grāmatas aizkavējušās mēnešiem vai pat gadiem.

“Lai gan esam ierobežoti savās iespējās organizēt Bibliotēku nedēļas pasākumus klātienē, piedāvājam arī izmantot moderno tehnoloģiju iespējas, tādējādi vēl vairāk demonstrējot bibliotēku lomu un nozīmi sabiedrībā. Aicinām aktīvi sekot bibliotēkai sociālajos tīklos, ieskatīties mājaslapā un, protams, lasīt e-grāmatas www.3td.lv vai izmēģināt sākt to darīt, piemēram, piezvanot uz bibliotēku un saņemot autorizācijas datus. Izmantojiet plašās iespējas, kas pieejamas bez maksas!” aicina Sarmīte Kosmane.