Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Varbūt kāds grasis atlēks

Inga Karpova

2021. gada 27. aprīlis 08:31

276
Varbūt kāds grasis atlēks

Valkas brīvdabas estrādē 18. jūnijā plānota zaļumballe. Tas vieš cerību, ka, iespējams, mūsu skaistā, daudzu Latvijas iedzīvotāju slavētā estrāde upes krastā netiks aizmirsta. 

Teikšu godīgi, man visu laiku neliek  mieru jautājums par to, ka interese par šo atpūtas vietu ar katru gadu mazinās. Līdz ar to mazinās arī pašvaldības ieinteresētība ieguldīt nodokļu maksātāju naudu estrādes teritorijas labiekārtošanā un atjaunošanā. Protams, Valkā ir vēl divas vietas, kur iecerēts rīkot pasākumus – jaunais kopīgais Valkas un Valgas centrs un Lugažu laukums. Ejot garām jaunā centra laukumam ar estrādi, man īsti nav skaidrs, kā tur rīkos pasākumus, kas domāti visām iedzīvotāju vecuma grupām. Ne visi cilvēki spējīgi vairākas stundas nostāvēt kājās, jo pagaidām pie jaunās skatuves nav neviena sēžamā. Protams, pasākuma laikā var uzstādīt solus, bet vai tas atmaksāsies, ja Valkā brīvdabas pasākumiem ir tik piemērota vieta. 

Šajā pirmsvēlēšanu laikā iemetu acis visu triju deputātu kandidātu sarakstu programmās cerībā, ka tur būs pieminēts vēl viens labs darbs – Valkas brīvdabas estrādes infrastruktūras sakārtošana.   Diemžēl nevienā no programmām konkrēti estrāde nav pieminēta, sarakstos lasāmas frāzes, piemēram, – veicināsim finanšu līdzekļu piesaisti atpūtas zonu izveidei un sakārtošanai, labiekārtosim esošās un veidosim jaunas atpūtas zonas. Vai ar šīm frāzēm var cerēt, ka arī meža ieskautajai estrādei atliks kāds grasis, lai saremontētu skatītāju soliņus un izdarītu, kas jādara. 

Jāpiebilst, ka ne tikai Valkā pēdējā laikā brīvdabas estrāde nav TOP darbu sarakstā. Aizvadītajā vasarā kopā ar kolēģiem Smiltenes Jāņukalnā apmeklējām Latvijas Nacionālā teātra aktieru koncertu, veltītu leģendārajai grupai “Čikāgas piecīši”. Jāpiekrīt draugu un kolēģu, kas dzīvo Smiltenē, teiktajam, ka šī vieta kopumā brēktin brēc pēc atjaunošanas un labiekārtošanas. 

Toties Strenčos top jauna brīvdabas estrāde. Par to strencēniešiem cepums! Aizbraucot uz savu dzimto vietu Trikātu, cenšos aiziet līdz pilsdrupām, kur ir brīvdabas estrāde. Trikātieši malači, arī uzpasē savu “pērli”, jo apzinās, ka daudziem šī vieta ir nozīmīga, turklāt estrādē notiek daudz un dažādi pasākumi.