Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Recepte: Pildītas cāļu šķiņķīšu ruletītes

Brigita Skaistkalne

2021. gada 6. maijs 17:05

78
Recepte: Pildītas cāļu šķiņķīšu ruletītes

Sastāvdaļas:

  • 5 cāļu šķiņķīši
  • 150 gramu rīvēta siera
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 tējkarote sāls
  • 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
  • 100 gramu tomātu pastas
  • Eļļa
  • Dilles

Pagatavošana:

Cāļu šķiņķīšus bez kaula un ādas pagatavoju ļoti garšīgi. Vispirms tos vēl ar gaļas āmuriņu no abām pusēm izklapēju caur pārtikas plēvīti. Tā kā šķiņķīši bija palieli, tos katru pārgriezu uz pusēm. Gaļu pārkaisīju ar sāli un pipariem. Pildījumam sarīvēju sieru, ko samaisīju ar sīki sagrieztām dillītēm un spiedē sasmalcinātiem ķiplokiem. Šo masu izliku uz katra gaļas gabala un satinu ruletītēs, ko vēl sastiprināju ar koka iesmiņiem.

Veidnes apakšu ietaukoju ar augu eļļu un izkārtoju tajā sagatavotos rullīšus. Tomātu pastu samaisīju ar 200 mililitriem ūdens un pārlēju gaļai. Veidni pārsedzu ar foliju un liku līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc pusstundas foliju noņēmu, ruletītēm pārkaisīju atlikušo siera pildījumu un ievietoju atpakaļ krāsnī cepties vēl vismaz pusstundu. Gatavām izņēmu sastiprinājuma iesmiņus un varēju tās kārtot uz šķīvja.