Recepte: Pildītas cāļu šķiņķīšu ruletītes
Sastāvdaļas:
- 5 cāļu šķiņķīši
- 150 gramu rīvēta siera
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 tējkarote sāls
- 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
- 100 gramu tomātu pastas
- Eļļa
- Dilles
Pagatavošana:
Cāļu šķiņķīšus bez kaula un ādas pagatavoju ļoti garšīgi. Vispirms tos vēl ar gaļas āmuriņu no abām pusēm izklapēju caur pārtikas plēvīti. Tā kā šķiņķīši bija palieli, tos katru pārgriezu uz pusēm. Gaļu pārkaisīju ar sāli un pipariem. Pildījumam sarīvēju sieru, ko samaisīju ar sīki sagrieztām dillītēm un spiedē sasmalcinātiem ķiplokiem. Šo masu izliku uz katra gaļas gabala un satinu ruletītēs, ko vēl sastiprināju ar koka iesmiņiem.
Veidnes apakšu ietaukoju ar augu eļļu un izkārtoju tajā sagatavotos rullīšus. Tomātu pastu samaisīju ar 200 mililitriem ūdens un pārlēju gaļai. Veidni pārsedzu ar foliju un liku līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc pusstundas foliju noņēmu, ruletītēm pārkaisīju atlikušo siera pildījumu un ievietoju atpakaļ krāsnī cepties vēl vismaz pusstundu. Gatavām izņēmu sastiprinājuma iesmiņus un varēju tās kārtot uz šķīvja.
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19