Ziemellatvija.lv ARHĪVS

No 13.maija aicina pieteikties Strenču novada skolēnu vasaras nodarbinātības programmai

strencunovads.lv

2021. gada 11. maijs 08:41

97
No 13.maija aicina pieteikties Strenču novada skolēnu vasaras nodarbinātības programmai

No 13.maija Strenču novada  pašvaldība aicina skolēnus  pieteikties darbam vasarā – 2021. gada  jūlijā. Vasaras nodarbinātības programmā aicināti pieteikties jaunieši vecumā no 15 līdz 19 gadiem. Skolēnu nodarbinātības programmas mērķis ir radīt iespēju apgūt nepieciešamās darba pamatprasmes un iemaņas, iegūt darba pieredzi, lietderīgi pavadot vasaras brīvlaiku.

Nodarbinātības programmai aicināti pieteikties:

  • 15 – 19 gadus veci Strenču vai citu novadu / pilsētu izglītības iestāžu skolēni, kuru dzīvesvieta deklarēta Strenču novada administratīvajā teritorijā;
  • 15 – 19 gadus veci skolēni, kuri mācās Strenču pamatskolā.

Lai pieteiktos darbam, interesentiem ir jāaizpilda pieteikuma anketa, kura jāiesniedz no  13. līdz 25. maijam, lietvedībā, Valkas iela 16, Strenči.

Pieteikuma anketa-iesniegums 2021

Vasaras nodarbinātība tiks organizēta jūlija mēnesī.

Skolēni vecumā no 15 līdz 17 gadiem varēs strādāt līdz 3.5 stundām dienā (līdz 17.5 h nedēļā), savukārt pilngadīgajiem jauniešiem būs iespēja strādāt līdz 4 h dienā (ne vairāk kā 20 h nedēļā).

Jāņem vērā!

Ārsta izziņa par veselības stāvokli, kurā norādīts, ka skolēnu veselības stāvoklis atļauj strādāt algotu darbu, būs jāiesniedz brīdī, kad tiks noslēgts darba līgums.

Būtiski, lai skolēnam ir bankā atvērts norēķinu konts, kurā varētu pārskaitīt darba algu ( nederēs bērna likumiskā pārstāvja norēķina konts, kā arī netiks veikta algas izmaksa skaidrā naudā), un ar skolēnu tiks slēgts darba līgums. Pēc līguma noslēgšanas, konkrētajā darba vietā, jaunietis tiks instruēts par darba drošību un pienākumiem.

Mainoties epidemioloģiskajai situācijai saistībā ar Covid-19 izplatību, ir iespējamas izmaiņas skolēnu vasaras nodarbinātības programmas organizācijā. Pašvaldība aicina būt saprotošiem un sekot līdzi aktuālajai informācijai www.strencunovads.lv