Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Strenčos atvērts psihiatriskās rehabilitācijas Dienas stacionārs

Strenčos atvērts psihiatriskās rehabilitācijas Dienas stacionārs

VSIA “Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca” (turpmāk-slimnīca) no 1. maija reģiona iedzīvotājiem piedāvā jaunu pakalpojumu- psihiatrisko rehabilitāciju Dienas stacionārā, lai atgūtu psihiskās veselības stabilitāti. Pacientiem psihiatriskās rehabilitācijas dienas stacionāra pakalpojumi pieejami ar psihiatra nosūtījumu.

Dienas stacionārā piedāvātie pakalpojumi ir pakalpojumu komplekss, kas ietver psihiatra konsultācijas un plašas rehabilitācijas iespējas multiprofesionālajā komandā, kuras sastāvā ir tādi funkcionālie speciālisti kā ergoterapeits, fizioterapeits un plaša mākslas terapeitu komanda, t.i. drāmas terapeits, mūzikas terapeits, dejas un kustību terapeits, vizuāli plastiskās mākslas terapeits. Psiholoģisko atbalstu rehabilitācijas laikā sniegs atbalsta psihologs. Psihoedukāciju (izglītošanu) veiks garīgās veselības aprūpes māsa.

Slimnīcas galvenā ārste Inga Bauska norāda: “Dienas stacionāra pakalpojums tieši psihiatrijā ir būtisks atbalsts reģiona iedzīvotājiem. Jāpiezīmē, ka pakalpojums ir medicīniska manipulācija pacientiem ar psihisku saslimšanu, kuru sniedz sertificēti speciālisti un pakalpojuma raksturs atšķiras no brīvā laika pavadīšanas Dienas centros.”

Rehabilitācijas procesu būtiski papildina arī slimnīcas infrastruktūra un izmantotās ārstniecības metodes. Galvenā ārste Inga Bauska piebilst: “Psihiatrisko rehabilitāciju multiprofesionālajā komandā stacionārā veiksmīgi aizsākām jau 2019. gadā, tādējādi ir iegūta nepieciešamā pieredze un speciālistu kopums, kas 94% rehabilitācijas epizožu sasniedz uzstādīto mērķi. Aplūkojot pakalpojumu attīstības perspektīvu, tuvākajā laikā plānots paplašināt diagnostikas iespējas slimnīcā, kā arī dienas stacionārā, piedāvājot gan pieaugušajiem, gan bērniem elektroencefalogrāfijas izmeklējumus, kā arī paplašināt rehabilitācijas iespējas,  atklājot plašu sensoro istabu.  Papildus tiek plānota arī modificētās elektrokonvulsīvās terapijas pielietošana ambulatori dienas stacionāra klientiem.”

Psihiatriskās rehabilitācijas Dienas stacionārs ir valsts apmaksāts pakalpojums. Pakalpojums pieejams tikai ar psihiatra nosūtījumu, taču, ja to nav iespējams saņemt savā dzīves vietā vai reģionā, tad nosūtījumu ir iespējams saņemt slimnīcas ambulatorajā nodaļā,  piesakoties uz ambulatorā psihiatra konsultāciju. Vairāk informācijas par psihiatriskās rehabilitācijas Dienas stacionāra pakalpojumu pieejama slimnīcas tīmekļa vietnē www.strencupns.lv. Pieteikties pakalpojumam var, zvanot pa tālruni 25480534 dienas stacionāra vadītājai.