Ziemellatvija.lv ARHĪVS

FOTO: Svētkos sveic VUGD Smiltenes posteņa ugunsdzēsējus glābējus

Santa Sinka

2021. gada 17. maijs 20:19

4883
FOTO: Svētkos sveic VUGD Smiltenes posteņa ugunsdzēsējus glābējus

Vairāk nekā gadu Latvijā daudzi uzņēmumi un iestādes turpina strādāt attālināti, bet ir profesijas, kurās tas nav iespējams. Tādi ir ugunsdzēsēji glābēji, kuriem pirmdien visā Latvijā bija svētki, jo tika atzīmēta Ugunsdzēsēju un glābēju diena, kā arī Ugunsdzēsībai Latvijā 156. gadadiena. Laikā, kad valstī ir noteikti stingri pulcēšanās ierobežojumi, dažādākie aizliegumi, izpalika svinīgās ceremonijas un tradicionālās aktivitātes. Godināt šīs profesijas pārstāvjus var dažādi, un tas izdevās Smiltenes novada Kultūras centram un bērnudārza “Pīlādzītis” Rūķu grupas audzēkņiem.

Smiltenes novada Kultūras centra skatlogos līdz 23. maijam ir apskatāma izstāde, kas veltīta Smiltenes ugunsdzēsējiem glābējiem. Izstādē aplūkojami Smiltenes pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes “Pīlādzītis” audzēkņu zīmējumi, fotogrāfijas, īsts ugunsdzēsēja tērps un citi pārsteigumi. Kultūras centra logos izstāde īpaši izceļas satumstot.

Taču pirmdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Valkas daļas Smiltenes posteņa ugunsdzēsējiem glābējiem svētku pārsteigums tika sagādāts klātienē ‒ pie depo izskanēja Smiltenes novada Kultūras centra muzikālie priekšnesumi, ko izpildīja jaunā dziedātāja Evelīna Aiva Krama. Ar ziediem un labas veselības vēlējumiem drosmīgos ugunsdzēsējus sveica Smiltenes bērnudārza “Pīlādzītis” Rūķu grupiņas delegācija un audzinātāja Inguna Slapjuma.