Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Strenčos aicina sportot brīvā dabā

Strenčos aicina sportot brīvā dabā

Novada iedzīvotāju fiziskās kustības dažādošanai Strenču psihoneiroloģiskā slimnīcas parka teritorijā ir pieejams universālais sporta laukums, kas ir piemērots tenisa, badmintona, volejbola un basketbola spēlēm. Laukuma košais segums ir īpašs sintētisks materiāls, kas ir ļoti patīkams un draudzīgs sportotāju locītavām – sportošanas laikā.

Sporta laukuma pieguļošā teritorija 2020.gada nogalē ir papildināta ar multifunkcionālu ārā trenažieru laukumu. Pieejami 14 dažādas funkcionalitātes āra trenažieri, ko iespējams izmantot gan profesionāli, gan arī iesācēju līmenī. Infrastruktūras papildinājums īstenots par Strenču psihoneiroloģiskās slimnīcas budžeta līdzekļiem.

Esot praktiskiem, apzinīgiem un atvērtiem, universālā sporta laukuma un āra trenažieru izmantošana Strenču psihoneiroloģiskās slimnīcas pacientiem tiks organizēta lielākoties darba dienās – dienas pirmajā pusē vai agrā pēcpusdienā, savukārt iedzīvotājiem iespēja piekļūt laukumam būs darba dienu pēcpusdienās, vakaros un brīvdienās. Sporta laukumu teritorijā tiek nodrošināta videonovērošana.

Laukuma apmeklētāji aicināti ievērot fizisko distancēšanos, roku higiēnu un valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, lai pasargātu sevi un apkārtējos.

Projekts “Universāla sporta laukuma ierīkošana Strenčos” īstenots Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam apakšpasākuma “Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” ietvaros. Projektu apstiprināšanai virzījusi biedrība “Lauku partnerība ZIEMEĻGAUJA” www.zgauja.lv.