Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valmieras tehnikumā notikusi pirmā pašvaldību vēlēšanu simulācija

Valmieras tehnikumā notikusi pirmā pašvaldību vēlēšanu simulācija

Valmieras tehnikumā 26. maijā veiksmīgi aizvadīta pirmā Valmieras novada pašvaldību vēlēšanu simulācija, kas noritēja projekta "Piedalies un veido nākotni!" ietvaros. Valmieras tehnikums bija vienīgais tehnikums Latvijā, kas piedalījās Izglītības attīstības centra rīkotajā pasākumā.

Projekta mērķis bija palīdzēt jauniešiem vairāk izprast politiku, kā arī veicināt pilsonisko līdzdalību. Kā atzina Elīza Sekste, grāmatvedības skolniece un viena no projekta dalībniecēm,: "Lai gan vairums no mums ir sasnieguši 18 gadu vecumu un var piedalīties vēlēšanās, jauniešiem nav ne jausmas par ko vēlēt. Tā noteikti ir tēma, par kuru ir aktīvi jāsāk runāt jauniešu vidū, jo mēs esam Latvijas nākotne, kas var sākt veidot pārmaiņas ne tikai dzimtajās pilsētās, bet visā valstī!"

Simulācijas spēles laikā skolas audzēkņi iepazinās ar partiju pieteikumiem, intervēja kandidātus, izprata, ko partijas var jauniešiem piedāvāt, lai veicinātu viņu labklājību, kā arī piedāvāja savas idejas un ieteikumus. Projekts noslēdzās ar vēlēšanu izspēli, kur skolēniem bija iespēja redzēt un saprast vēlēšanu procesu, iejusties vēlēšanu komisijas locekļu lomās un piedalīties vēlēšanās klātienē. 

Valmieras tehnikums ir viena no vismodernāk aprīkotajām izglītības iestādēm Latvijā un Austrumeiropā, kas jauniešiem piedāvā apgūt profesionālo vidējo izglītību 11 dažādās specialitātēs. Mūsdienīgā un inovatīvā vidē te iespējams apgūt prasmes atjaunojamajā enerģētikā, viesmīlībā, klientu apkalpošanā, pārtikas pārstrādē, pavārmākslā, finanšu vadībā, loģistikā un telemehānikā, mehatronikā, programmēšanā, mašīnbūvē un metālapstrādē.