Recepte: Ceptas cukīni ripiņas asajā marinādē
Sastāvdaļas:
- 600 gramu cukīni vai jaunu kabacīšu
- 1 citrons
- 1 svaigs asais pipariņš
- Saišķītis pētersīļu zaļumu
- Sāls
- 4 ķiploka daiviņas
- 100 gramu olīveļļas
- Malti baltie pipari
Pagatavošana:
Cukīni, citronu, aso pipariņu un zaļumus noskaloju un nosusināju. Cukīni sagriezu ripiņās, biezumā līdz vienam centimetram. Pusei citrona plāni nogriezu miziņu un smalki sakapāju, bet skābajam auglim izspiedu sulu. Pipariņu pārgriezu gareniski uz pusēm, iztīrīju sēkliņas un sagriezu ļoti smalkās strēmelītēs. Ķiplokus sasmalcināju spiedē, zaļumus sakapāju. Cukīni ripiņas apkaisīju ar pipariem un apcepu no abām pusēm pannā ar uzkarsētu eļļu. Apceptās ripiņas kārtoju bļodiņā, pārkaisīju ar citrona miziņām, ķiplokiem, pētersīļu zaļumiem un asā pipariņa strēmelītēm.
Pannā, kurā iepriekš eļļā cepās cukīni, ielēju citrona sulu, pievienoju apmēram 50 mililitru ūdens, pēc garšas – arī sāli un piparus, šķipsniņu cukura, visu uzkarsēju un pēc tam pārlēju cukīni ripiņām. Atstāju marinēties vismaz astoņas stundas, un nākamajā dienā tās jau bija baudāmas.
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19