Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Smiltenes novadā visvairāk balsu saņem Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” (papildināta)

Oskars Morozovs

2021. gada 6. jūnijs 00:36

3925
Smiltenes novadā visvairāk balsu saņem Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” (papildināta)

Ar Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” uzvaru noslēgušās pašvaldību vēlēšanas jaunizveidojamā Smiltenes novadā, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie rezultāti.

Jaunizveidojāmā Smiltenes novada domē partijas un apvienības tiks pārstāvētas ar šādu deputātu skaitu: Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” - 5, "Latvijas attīstībai" - 4, "Progresīvie", "Jaunā Vienotība", Zaļo un Zemnieku savienība, Politiskā partija "Latvijas Reģionu Apvienība" - katrai pa divām vietām. “Jaunā konservatīvā partija” jaunajā novada domē netiks pārstāvēta.

Par apvienību “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” nobalsojuši 32,12% no tiem, kas piedalījušies vēlēšanās. Smiltenes novada domē to pārstāvēs Edgars Avotiņš, Andris Abrāmovs, Inga Ērgle, Mārtiņš Vīgants un Jānis Āboliņš.

Otrais lielākais rezultāts jeb 26,08% balsu saņēmusi partija “Latvijas attīstībai”, ko novada domē pārstāvēs Gita Mūrniece, Raivis Vizulis, Māris Zālītis un Dainis Aļeksējevs.

Līdzīgu rezultātu sasniedza “Progresīvie” un “Jaunā Vienotība”. Par "Progresīvajiem" nobalsojuši 12,53% no kopējā balsojušo skaita, par “Jauno Vienotību” 12,52%. 

“Progresīvo” sarakstu domē pārstāvēs Ervins Labanovskis un Otārs Putrālis, kamēr no "Jaunās Vienotības" domē iekļuvuši Astrīda Harju un Ilze Vergina.

11,47% balsojušo atbalstu pauduši sarakstam Nr.6 - Zaļo un Zemnieku savienība, Politiskā partija "Latvijas Reģionu Apvienība", kuru Smiltenes novada domē pārstāvēs Tomss Markss un Ainārs Mežulis.

Vismazāk jeb 4,28% balsojušo atbalstu saņēmusi “Jaunā konservatīvā partija”, kas jaunajā novada domē pārstāvēta netiks.

Kopumā Smiltenes jaunveidojamā novadā reģistrēti 15219 balsstiesīgie, no kuriem vēlēšanās piedalījās 5451 jeb 35,82%.

2017.gada pašvaldību vēlēšanās Smiltenes novadā piedalījās četri saraksti, 10325 balsstiesīgie, no kuriem vēlēšanās piedalījās 5079 jeb 49,19%. Pēc 2017.gada vēlēšanām visvairāk vietu domē - deviņas, bija Nacionālajai apvienībai “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”, pa diviem deputātiem bija no Zaļo un Zemnieku savienības, partijas "Vienotība" un Latvijas Reģionu Apvienības, Vidzemes partijas.