Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Strenču slimnīca saņem finansējumu projekta īstenošanai

strencupns.lv

2021. gada 7. jūnijs 14:48

291
Strenču slimnīca saņem finansējumu projekta īstenošanai

1.jūnijā Baltijas- Amerikas Brīvības Fonds (BAFF), pēc rūpīgas visu projektu izvērtēšanas un tiešsaistes kandidātu prezentācijām, Baltijas-Amerikas Dialogu programmas ietvaros, ir apstiprinājis Strenču psihoneiroloģiskās slimnīcas projekta pieteikumu aktivitātei “Modificētā elektrokonvulsīvā terapija (MEKT) – ASV un Baltijas veselības aprūpes speciālistu zināšanu un pieredzes apmaiņa”. Projekta ietvaros jau š. g. oktobrī Latviju apmeklēs profesors psihiatrijā Čārlzs Kellners (Charles H. Kellner), kurš savu profesionālo karjeru ir veltījis MEKT praksei un zinātniski pētnieciskam darbam.

Projektu aktivitāšu ietvarā plānots īstenot pieredzes apmaiņas tikšanos Strenču psihoneiroloģiskās slimnīcas vadības un speciālistu komandu; vienas dienas Baltijas nozares speciālistu seminārs par MEKT pielietošanas praksi un rezultātiem mūsdienās psihiatrisko spektra traucējumu ārstēšanā Strenču psihoneiroloģiskā slimnīcā, kā arī lekcija RSU Psihiatrijas un narkoloģijas katedras studentiem par MEKT pielietošanu pacientu ārstēšanā. Kopējās plānotās projekta izmaksas sastāda 10 150 USD, t.sk. BAFF finansējums 7 000 USD, Slimnīcas budžeta finansējums 3 150 USD.

Slimnīcas vadītāja Maija Ancveriņa norāda: “MEKT ir kļuvusi par nozīmīgu nemedikamentozu ārstniecības metodi mūsu Slimnīcā, ko īstenojam jau kopš 2019. gada. Mums, ar BAFF atbalstu,  dāvātā iespēja, organizēt atzītā profesora Kellnera ierašanos Latvijā un dalīties pieredzē ar augstas raudzes profesionāli,  ir vienreizēja iespēja. Starptautiskā sadarbība un pieredzes pārņemšana rada uz attīstību vērstu, vienlaikus būtiski paaugstina arī Slimnīcas konkurētspēju MEKT pakalpojuma sniegšanai.”

Slimnīca Baltijas-Amerikas Dialogu programmā startē jau otro reizi. Pirmā dalība bija 2016. gadā, kad Strenču psihoneiroloģiskajā slimnīcā tika īstenots sadarbības projekts “Atvērts dialogs atvērtai psihiatrijai”.