Recepte: Ar olu salātiem pildītas gurķu pusītes
Sastāvdaļas:
- 2 – 4 svaigi gurķi
- 2 – 4 olas
- 1 kārbiņa konservēta tunča eļļā
- 1 – 2 ķiploka daiviņas
- Dilles
- Sīpolu lociņi
Mērcei:
- 2 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta
- 1 tējkarote asu sinepju vai 1 ēdamkarote majonēzes
- 1/2 tējkarotes citrona sulas
- Drupināti pipari
- Sāls
Pagatavošana:
Šo garšīgo uzkodu pagatavošanai nepieciešamo sastāvdaļu daudzumu varam mainīt atkarībā no gurķu garuma un konservētā tunča kārbiņas lieluma. Vispirms olas izvārīju cietas, tad atdzesēju un nolobīju. Gurķus nomazgāju un pārgriezu gareniski uz pusēm. Pusītēm izdobu sēklas un daļu mīkstuma, tās vēl apvērsu uz papīra dvieļa, lai iztecētu liekā sula.
Olas, ķiplokus, kā arī zaļumus – lociņus un dilles – sasmalcināju. Konservēto tunci ar dakšiņu vēl kopā ar nelielu eļļas daudzumu samīcīju. Labi samaisīju mērcei paredzētās sastāvdaļas. Sajaucu visas sagatavotās pildījuma sastāvdaļas ar mērcīti un piepildīju gurķu “laiviņas”.
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19