Recepte: Cepeškrāsnī cepti marinēti cāļu šķiņķīši
Sastāvdaļas:
- 8 atkauloti cāļu šķiņķīši
- 8 ķirštomātiņi
- 1 ēdamkarote eļļas
- Timiāns
Marinādei:
- 1 ēdamkarote šķidra medus
- 1 tējkarote mārrutku
- 1 tējkarote pesto
- 2 ēdamkarotes eļļas
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 1 ķiploka daiviņa
- Sāls
Pagatavošana:
Ķiplokus sasmalcināju – tos, tāpat arī pārējās te vajadzīgās sastāvdaļas, ņēmu mazliet bagātīgāk – un samaisīju ar medu, mārrutkiem, bazilika pesto, eļļu, citrona sulu un sāli. Šķiņķīšus liku pagatavotajā marinādē. Traukā ar vāku atstāju gaļu ievilkties – istabas temperatūrā tam pietiks ar stundu, taču, ja ēdienu turpināsim gatavot vēlāk, tad gan siltā laikā labāk šķiņķīšus ievietot ledusskapī. Tomātiņus pārgriezu uz pusēm. Katru gaļas gabaliņu iztaisnoju (ja vēlamies, to vēl varam ar gaļas āmuriņu izdauzīt), uz tā liku pa divām tomātu pusītēm un satinu. Rullīšus izkārtoju ar eļļu ietaukotā cepešpannā cieši citu pie cita, lai cepoties neattītos, pārkaisīju timiānu un veidni ievietoju līdz 190 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepu 45 – 50 minūtes, līdz cāļu cepetīši kārdinoši brūni. Tad tos varam baudīt kopā ar svaigiem salātiem un citām piedevām pēc izvēles.
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19