Recepte: Liellopa gaļas sautējums ar pupiņām un tomātiem
Sastāvdaļas:
- 400 – 500 gramu liellopa maltās gaļas
- 1 kārbiņa konservētu sarkano pupiņu
- 1 kārbiņa konservētu sasmalcinātu tomātu
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- Diļļu zaļumi
- 1/2 tējkarotes aso piparu
- Šķipsniņa maltu piparu
- Šķipsniņa malta muskatrieksta
- Šķipsniņa itāļu garšaugu maisījuma
- Sāls
- Eļļa
Pagatavošana:
Šis ēdiens ir īsti piemērots arī vasarai, kad nav ne laika, ne patikas ilgi stāvēt pie plīts, taču ir kāre samērā ātri tikt pie sātīgas, pašu gatavotas maltītes. Sautējums lieliski garšoja kopā ar vārītiem un dillītēm pārkaisītiem kartupelīšiem. Kamēr kartupeļi vārījās, pannā uzkarsēju augu eļļu un tajā sadrupinot un maisot apcepu malto gaļu (te derēs arī jauktā, kopā ar cūkgaļu). Piekaisīju arī garšvielas. Kad gaļa bija apcepusies, pievienoju sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus un pacepu vēl vairākas minūtes. Pupiņas notecināju, liku pannā klāt maltajai gaļai, turpat arī – konservētos tomātus un visu kopā karsēju vēl apmēram desmit minūtes.
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19