Recepte: Dārzeņu un maltās gaļas sacepums
Sastāvdaļas:
- 400 gramu maltās gaļas
- Puskilograms kartupeļu
- 1 kabacītis
- 1 sīpols
- 2 tomāti
- Ķiploki
- Siers
- 100 gramu majonēzes
- 100 gramu skābā krējuma
- 2 tējkarotes kečupa
- Sāls un citas garšvielas pēc izvēles
- Eļļa
Pagatavošana:
Lai baudītu šo sātīgo sacepumu, vispirms maltajai gaļai piemaisīju garšvielas. Notīrīju un spiedē sasmalcināju dažas ķiploka daiviņas. Sieru sarīvēju uz rupjās rīves. Kartupeļus un jauno kabacīti nomizoju un sagriezu ne pārāk biezās pusripiņās. Arī nomizotus sīpolus un tomātus sagriezu tāpat. Mērcei samaisīju majonēzi kopā ar skābo krējumu un kečupu.
Veidni mazliet ietaukoju ar augu eļļu. Kartupeļiem piemaisīju garšvielas un sāli, tad tos izkārtoju veidnes apakšā un pārsmērēju ar mērci. Virsū izliku sīpolus, pēc tam malto gaļu, tad - tomātu ripiņas kopā ar sasmalcinātiem ķiplokiem. Virs tiem savukārt izkārtoju sagrieztos kabačus. Atkal visu pārsmērēju ar mērci un visbeidzot – pārkaisīju ar sieru. Liku cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Kad maltā gaļa un kartupeļi bija gatavi, ēdienu cēlu no plīts laukā.
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19