Recepte: Zemenes želejā ziemas krājumiem
Sastāvdaļas:
- 1 kilograms zemeņu
- 600 gramu cukura
- 40 gramu želatīna
Pagatavošana:
Ja vien vēl ir patvērusies kāda vēlo šķirņu odziņa, iespējams pagatavot arī šādu kārumu un vēsumā noglabāt pat ziemas krājumiem. Tad tas labi garšos gan ar putukrējumu vai saldējumu, gan arī ar pankūkām vai tāpat – ar karoti no burciņas.
Želatīnu pārlēju ar glāzi novārīta un atdzesēta ūdens, apmaisīju un atstāju uzbriest apmēram pusstundu. Tikmēr noskaloju zemenes un noņēmu kauslapiņas. Ogas liku katliņā, pārbēru ar cukuru un atstāju, lai izdalās sula, vismaz minūtes 15. Pēc tam zemenes no uzvārīšanās brīža vārīju desmit minūtes. Vēlams pārāk strauji katla saturu ar karoti nemaisīt, labāk viegli trauku pakratīt no viena sāna uz otru, lai ogas neizšķīstu. Uzbriedināto želatīnu izšķīdināju un pielēju vārītajām ogām. Katlu nocēlu no plīts un visu labi samaisīju - želatīnu uzvārīt nedrīkst. Zemenes ar želatīnu salēju pirms tam izkarsētās burciņās un aizvākoju. Centos tās piepildīt līdz pašai augšai, jo gaisa ietekmē, iespējams, ievārījuma virskārta var nedaudz mainīt krāsu. Garša gan tāpēc necietīs, taču labāk, ja arī tā izskats ir kārdinošs.
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19