Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Vēderprieki būs arī pie kaimiņiem

Ingūna Johansone

2021. gada 6. augusts 12:46

218
Vēderprieki būs arī pie kaimiņiem

Meksikāņu zupa, Burtnieku zandarts, plovs, burgeri, limonādes, kūkas un dažnedažādi citi ēdieni sestdien un svētdien, 7. un 8. augustā, tiks gatavoti 22 mājas kafejnīcās mūsu kaimiņu – Valmieras novadā.

Līdzīgi kā Igaunijā, arī Latvijā jau vairākās pašvaldībās, tai skaitā Valmieras novadā, tiek rīkotas Mājas kafejnīcu dienas, kad ikviens, kurš vēlas, uz dienu vai divām var atvērt savu kafejnīcu un pārsteigt viesus gan ar ēdienu, gan izklaidēm.

Lielākā daļa mājas kafejnīcu atradīsies Valmierā, bet gardēžus gaidīs arī Mazsalacas pusē, Rencēnos, pie Burtnieka ezera, Rubenē, Strenču pusē un Zilākalnā. “Valmieras novada mājas kafejnīcas un to viesmīlīgie saimnieki ir aktīvi gatavojušies, lai iepriecinātu ikvienu viesi ne tikai ar mīlestību gatavotajiem ēdieniem un dzērieniem, bet arī ar citām piedāvājumu bagātinošām aktivitātēm. Būs muzikālie pārsteigumi, radošās darbnīcas, dārza spēles, amatieru teātra skeči, kino vakari, iespēja izmēģināt roku ābolu sulas spiešanas darbnīcā, nospēlēt kādu skaņdarbu pie brīvdabas klavierēm vai doties ekspedīcijā pa mākslinieka Rozes bērnības takām. Kur vēl citur, ja ne Mājas kafejnīcu dienās, varēs izbraukt ar saimnieka atjaunoto “Volgu”, radiovadāmiem bagijiem, trases automobiļiem vai laivu? Mājas kafejnīcu dienās ar viesiem tiksies pat aitiņas, ļaujot pataustīt, cik bieza un mīksta ir to vilna, vai pat iedrošinot samīļot. Būs iespēja iemēģināt roku filcēšanā, un vēl daudz citu brīnumainu pārsteigumu un piedzīvojumu būs mājas kafejnīcu viesiem. Vairākas mājas kafejnīcas piedāvās iegādāties pašu un apkaimes kaimiņu darinātos suvenīrus un apskatīt savas saimniecības (vīna darītava, Kristapa Brašļa keramikas darbnīca u.c.). Kādas mājas kafejnīcas foto stūrītis būs pavisam īpašs, jo tajā fotogrāfijas varēs uzņemt ar 100 gadus vecu filmas aparātu,” informē Zane Krūmiņa Valmieras Tūrisma informācijas centra Tūrisma projektu vadītāja.